dinsdag 14 juni 2011

het begin van de Hitchhiker

Goed, de Hitchhiker. Daar ging ik gisteren aan beginnen.
Nu had ik al op diverse blogs de Hitchhiker voorbij zien komen, in allerlei kleurstellingen, en ik dacht bij elke foto die ik zag hetzelfde: mooi ontwerp met die meerderingen en minderingen, maar jammer van de gekozen steek: ribbelsteek.
Ja, ik begrijp dat dat bij het dragen heel praktisch is, voor- en achterkant zijn gelijk aan elkaar. Maar ik vond het gewoon niet zo mooi overkomen op de foto's.

Gisterenmiddag ben ik begonnen aan mijn eigen Hitchhiker. Na een uurtje breien heb ik het werk voor me neergelegd, en ik kon maar 1 conclusie trekken: die ribbelsteek, dat vind ik niet mooi!
Toen mijn dochter er maar eens bij geroepen, gevraagd wat zij er van vond. En wat zei zij? "Mam, is dit de achterkant?" Uh nee schat, er zit geen voor- of achterkant aan. "Nou, dan denk ik dat je beter een andere steek kunt gebruiken, want dit vind ik er niet mooi uit zien. Het model wel, maar die steek niet."

En dus heb ik het weer uitgetrokken. En toen ik dat had gedaan dacht ik: oh stom, ik had natuurlijk eerst een foto moeten maken voor mijn blog, had ik het verschil naast elkaar kunnen zetten. Nou ja, moet ik nog even aan wennen, komt misschien wel bij een volgend project.

Toen ben ik mijn eigen Hitchhiker gaan maken. Zo werk ik meestal, ik gebruik een patroon als voorbeeld, maar meestal geef ik er toch een eigen interpretatie aan.
Van de Hitchhiker heb ik helemaal geen patroon, lijkt me vrij duidelijk als je de foto's bekijkt, en ik doe het gewoon op mijn eigen manier. Ik ben dus gaan breien in tricotsteek. Dat betekent flink blokken als 'ie klaar is, anders krullen de uiteinden teveel om, maar dat moet dan maar. Zelf vind ik het er veel mooier uitzien, de kleurverlopen van de wol komen nu veel meer tot hun recht.

Ik heb net even wat fotootjes gemaakt van wat ik nu heb, maar helaas ging de zon net achter de wolken, dus het zijn vrij sombere foto's.
Ik denk dat ik aan de "gladde" kant een afwerkrand ga maken, misschien een muizentandje of zoiets, dat zal ik nog wel zien als ik verder ben.
De komende dagen zal er niet veel komen van breien en bloggen, ik heb een paar lange werkdagen voor de boeg. Dus waarschijnlijk in het weekend pas een update.

Fijne dag verder!
Anja

2 opmerkingen:

 1. Op deze manier komt die prachtige Fabel wol heel erg mooi tot zijn recht, je hebt er goed aan gedaan om hem niet in ribbelsteek te breien.
  Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Breigroetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel wekplezier dan maar ..eerst gewoon op je werk en daarna aan je Hitchhiker...ik blijf hem hier volgen ...

  BeantwoordenVerwijderen