zondag 11 september 2011

verjaardagMooi hé! Heb ik gekregen van mijn dochter voor mijn verjaardag.
Afgelopen vrijdag was ik jarig. Overdag moest ik werken, maar 's avonds ben ik met mijn dochter uit eten gegaan en daarna zijn we gaan (wol)winkelen. En we zijn goed geslaagd!
Kijk maar, dit is mijn buit:

Ik scoorde:
16 bollen Gedifra Videra in paarstinten
3 bollen Gedifra Videra in groentinten
5 bollen Nomotta Loanda paars en 2 bollen roze
Totaal 26 bollen voor (schrik niet!!) 1 euro per bol, ja echt waar, serieus, slechts 1 euro per bol. Uiteraard bij onze favoriete wolwinkel. Ongelooflijk, die bollen lagen daar in het afprijsrek!
De Gedifra Videra kost normaal E 5,95 per bol vertelde de eigenaresse me. Heb ik thuis eens nagekeken op internet, blijkt dus echt zo te zijn! Nou, dat zou ik er niet voor betaald hebben, alhoewel ik moet zeggen dat ik het prachtige kleuren vind, en heerlijk materiaal.
Ik zal er een vest of een trui van gaan breien, zie ik nog wel, maar voor zo weinig geld kon ik die bollen echt niet laten liggen hoor.
Daarnaast heb ik nog 4 bolletjes Zareska Maris gekocht, effen kleuren, om te verwerken in sokken.

Dochterlief heeft ook het nodige gekocht. Heb er alleen geen foto van gemaakt, was ze al druk mee aan de slag gisteren.

Het paarse vest vordert gestaag. Gisteren ontdekte ik dat ik ergens een fout heb gemaakt bij het meerderen, heb het niet op precies de juiste plek gedaan. Eerst nog geprobeerd om het te corrigeren, maar daar werd het niet mooier op, dus toen maar een naald of 8 uitgetrokken en weer opnieuw gebreid.
Naschrift: 8 naalden lijkt niet zo heel veel, maar bedenk dat er nu ongeveer 350 steken op 1 naald zitten, dan is toch best veel!
Ik kreeg met mijn verjaardag ook kaarten van leden van de Nederlandse RAK-groep bij Ravelry. Dat vond ik zo leuk! Van Linda kreeg ik zelfs 5 setjes steekmarkeerders, nou, die komen goed van pas, ga ik niet nog een keer de fout in bij het breien van mijn vest (lol)!


Zo, ik ga eens lekker met een bakkie koffie blogs doorlezen, ik heb er behoorlijk veel bij mijn favorieten staan, en steeds kom ik weer andere, leuke blogs tegen. Ik kom gewoon tijd tekort om ze allemaal goed te volgen, en zo af en toe verwijder ik er ook wel een paar, maar de meeste zijn daarvoor gewoon veel te leuk!

Ik wens iedereen een fijne zondag.
Anja

3 opmerkingen:

 1. Hoi Anja.
  Nog van harte gefeliciteerd met jou verjaardag,mijn zoon was vrijdag ook jarig en ik komende zondag.
  Leuke bloemen heb je gekregen van je dochter.
  En mooie bollen wol gescoord de kaarten,steekmarkeerders zijn ook mooi.
  Geniet nog lekker even na fijne zondag groetjes Hetty,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anja,

  Nog van harte gefeliciteerd. Zo te lezen heb je een leuke dag gehad, met een goede wolopbrengst.
  Ik ben benieuwd wat je er van maakt.

  groeten,
  Anja Vink

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anja, alsnog van harte met je verjaardag van vorige week. Wat een prachtige 'buit' heb je gescoord zeg; leuk zo'n winkel in de buurt. Succes met het volhouden van je cold sheep periode.
  groetjes, Aal

  BeantwoordenVerwijderen