zaterdag 24 september 2011

2 RAKs in 1 week, nog voor mijn verjaardag!

Afgelopen week werd ik tot twee maal toe verrast door iemand van de Nederlandse RAK-groep op Ravelry. Beiden stuurden ze mij een cadeau, nog voor mijn verjaardag. Is dat boffen! Ik ben dit jaar bijna een hele maand lang jarig, in plaats van één enkel dagje!

Als eerste mocht ik dit allerliefste, schattig-snoezige schrijfblokje ontvangen van Janita Mantel.
Heel bijzonder aan dit cadeau vind ik, dat zij helemaal in Dubai woont, in de Verenigde Arabische Emiraten! Lief hè, dat zij dan toch de moeite neemt om cadeautjes naar Nederlandse RAK-kers te sturen!
Dit kreeg ik van Janita:

En dit is de envelop die ik in mijn brievenbus aantrof.

Geloof me, je staat vreemd te kijken als je een envelop uit de bus haalt met daarop dit soort onbekende maar prachtige postzegels!
Nogmaals, heel hartelijk bedankt Janita!

En gisterenavond, toen ik thuiskwam uit mijn werk, volgde de volgende verrassing. Nou ja, inmiddels was het niet helemaal meer een verrassing, want ik wist dat ze er aan zouden komen, maar ik ben er zo ontzettend blij mee!
Op de RAK-lijst kun je elke maand een wensenlijstje plaatsen, zodat andere leden kunnen zien wat je wensen zijn, en ze je ergens mee kunnen verrassen. Nu volg ik al heel lang het -naar mijn mening ontzettend leuke- blog van Angeli Hensen: Angeli's losse steekjes.
Je kunt het vinden op: www.angelihensen.blogspot.com
Ga er eens een kijkje nemen zou ik zeggen, het is de moeite waard!
Zij vroeg mij eerder deze week om mijn adres. Ze had haar man namelijk (al een tijdje terug) gevraagd om voor mij iets te maken voor mijn verjaardag, iets wat ik heel erg graag wilde hebben en waar ik op beurzen e.d. tot nu toe tevergeefs naar had gezocht: sokblockers, in mijn kleine maatje 35!!!!!
Ze schreef me dat haar man weinig vrije tijd heeft en dat ze daardoor niet op tijd voor mijn verjaardag klaar waren, maar dat ik er waarschijnlijk toch wel blij mee zou zijn. Ja, wat denk je, ik ben er echt ontzettend blij mee!!!
Ik krijg daar echt kippevel van, dat iemand, die mij helemaal niet kent, de moeite neemt om zoiets moois voor mij te maken. Echt ontzettend lief van Angeli's man Ger, en zeker als je bedenkt dat hij dus zijn spaarzame vrije tijd gebruikt om iets voor een totaal onbekende te maken! Angeli en Ger, ik ben echt zo ontzettend blij hiermee, jullie hebben geen idee!
Ik zou al blij geweest zijn met 1 blocker, ik heb er echt al vaak naar gezocht, maar ze nooit kunnen vinden, en ik hoopte dat ik ze misschien op de Handwerkbeurs volgende maand in Rotterdam zou vinden, maar dat was een beetje hopen tegen beter weten in, want op de vorige beurzen heb ik ook gekeken en ze niet gevonden.
En of het nog niet genoeg was deed Angeli er ook nog een leuke kaart bij, met daarop nog tips hoe ik de sokblockers zou kunnen oppimpen. Wie weet ga ik dat ooit nog eens doen, maar voor nu ben ik blij met ze zoals ze zijn.
Dit zijn ze:

En om te bewijzen dat ze precies de juiste maat hebben, even met een sok van mij erom:

En toen vond Angeli het nóg niet genoeg, want ze deed er ook nog eens een prachtige wolletje bij:

Met een keurig kaartje erbij, met daarop wat het precies is. Het is Online sokkenwol-katoen, sommer color. Dit bestaat voor 45% uit katoen, 40% wol en 15% polyamide. Geschikt voor naalden 2,5 - 3,5. Zelfs kleurnummer en partijnummer ontbreken niet!
Hier ben ik erg blij mee. Online is een merk dat ik nooit eerder heb gebreid en ooit nog wel eens wilde gaan proberen. Nu kan dat! Ik ga eens rustig zien welke sokken ik ga breien, waarin ik deze wol-katoen verwerk. En dan laat ik het jullie uiteraard hier zien.

Zo ga het me wel lukken om me aan mijn cold-sheep-voornemen te houden! Ik krijg de mooiste wolletjes opgestuurd per post, door lieve RAK-kers!

Hoe staat het hier verder op brei-gebied? Niet zo heel veel te melden, ik ben weer een kleur verder met het paarse vest. De shawl heeft deze week stilgelegen. Ik heb me aangemeld om een patroon van een shawl te testen. Ik heb begrepen dat er inmiddels al meer dan genoeg testers zijn, maar kreeg toch (de verbeterde versie) toegestuurd. En nu ben ik gaan twijfelen of ik niet liever de shawl brei van de gemeleerde wol waar ik mee bezig ben. Ik laat het nog maar even liggen, uithalen kan altijd nog, eerst maar eens zien of ik nog andere, geschikte wol in mijn voorraad heb liggen, waarmee ik die shawl zou kunnen maken.

Zo, jullie zijn weer bijgepraat, ik ga nog lekker met mijn dochter en de honden wandelen, het is zulk heerlijk nazomerweer, daar moeten we even van genieten! En dan vanavond lekker ontspannen op de bank, tv kijken en (uiteraard) breiwerkje in de handen.

Ik wens iedereen een fijne voortzetting van dit zonnige weekend!
Anja

1 opmerking:

  1. Eh, ik zit hier heel stilletjes je blog in opperste verbazing te lezen, ook Ger zit met rode koontjes bij zoveel lofzang.....fijn dat je er zo blij mee bent!

    BeantwoordenVerwijderen