maandag 12 september 2011

cold sheepDoor omstandigheden heb ik een aantal jaren niet of nauwelijks iets gedaan op handwerk- en knutselgebied. Omdat ik geen verandering in die situatie meer verwachtte, gaf ik van lieverlee bijna al mijn materialen weg.
Zo gingen alle kaarten, karton, 3D-plaatjes, stickertjes enz. naar een familielid, die ook kaarten maakt.
Alle breitijdschriften en -boeken en alle wolvoorraad ging naar iemand die net een kringloopwinkel had geopend en graag van alles (uiteraard gratis) aannam.
Alleen de hulpmiddelen behield ik, zoals brei-, borduur- en haaknaalden. En de katoen bleef, omdat dochterlief daar altijd zo graag mee bezig was.

Toen ik zo'n 2 jaar geleden toch weer de mogelijkheid kreeg om creatief aan de slag te gaan, had ik dus een inhaalslag te maken op het gebied van voorraad. Ik kocht regelmatig wat breiboeken (voornamelijk betaald met cadeaubonnen van B ol.com), bij de kringloop zag ik regelmatig een leuk tijdschrift liggen, of een zak wol die mee naar huis mocht. En natuurlijk het favoriete wolwinkeltje in het naburige dorp, dat altijd bollen in de aanbieding heeft voor 1 euro per stuk, en dat zijn dan echt goede kwaliteitsbollen. Daarnaast probeerde ik de bolletjes van Wibra en Zeeman uit. Kortom: ik gaf geen heel grote bedragen uit, maar kreeg zo langzaam maar zeker toch wel een (heel) grote voorraad wol.

Ik heb een kast waarin ik al mijn handwerkspullen heb staan/liggen. Mijn naaimachine, mijn boeken en tijdschriften, mijn wolletjes en wat stofjes en fiberfill en fimo-klei enz. Die kast is best groot, maar liefst 75 cm diep, zo'n meter breed en meter hoog. Daar past dus behoorlijk wat in. Toch raakt die kast zo langzamerhand vol.
Gisterenmiddag heb ik eens alle bolletjes bekeken. Ik ben nu bezig met het paarse vest, en een shawl.
Daarnaast heb ik natuurlijk de paarse bollen die ik vrijdag kocht, voor een vest of trui.
En dan heb ik voor nog zeker 3 andere grote projecten (trui of vest) wol liggen.
Daarnaast heb ik mijn sokkenwolletjes eens gewogen, bij elkaar meer dan anderhalve kilo!
Dus goed voor een stuk of 30 paar sokken voor mijzelf.
En dan heb ik nog 2 dozen met allerlei wolletjes, die geschikt voor shawls, mutsen, handschoenen en allerlei andere kleine aardigheidjes.
Kortom: ik kan lange tijd vooruit met de voorraad die ik heb.
Daarom heb ik besloten tot:
                                             COLD SHEEP, TOT HET EINDE VAN DIT JAAR!
Zo, dat staat er. Zwart op wit op het internet. Dus nu moet ik me er wel aan gaan houden.
Oh, ik maak het mezelf wel moeilijk hoor. Want tja, dat leuke winkeltje in het naburige dorp, dat blijft natuurlijk fantastisch mooie bollen aanbieden voor slechts 1 euro. En die kansen kun je toch eigenlijk niet laten liggen....
En bovendien, eind van de volgende maand is er weer de handwerkbeurs in Rotterdam, en daar willen dochterlief en ik naar toe. En dan geen wolletjes kopen? Ik ben het niet van plan.
Andere zaken zijn toegestaan, zoals een nieuwe rondbreinaald, ter vervanging van de naald die onlangs stuk ging. En ik wil graag een keertje bolletjes gaan verven. Vorig jaar kocht ik op de beurs bij de stand van de Belgische jongens een hoop bollen, mooi materiaal maar de kleur vind ik achteraf gezien toch niet zo geweldig (een soort beige). Dat zou ik willen verven. Heb ik nooit eerder gedaan. Ik wil een bol ervan meenemen naar de beurs, zodat ik kan laten zien wat ik zou willen verven, en dan hoop ik het juiste materiaal daarvoor op de beurs te kunnen aanschaffen.
Maar wolletjes, die wil ik tot het einde van dit jaar even niet meer aanschaffen.
Oh, waar begin ik aan!!!???
Wish me luck!

Fijne maandag iedereen.
Anja

2 opmerkingen:

 1. Veel sucses met je cold sheep.Wordt vast nog heel moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt Hilda, maar die kast ligt gewoon vol, er past eigenlijk niets meer bij, dus gewoon eerst het één en ander wegbreien, voordat ik weer nieuw ga aanschaffen.
  Soms zie je op blogs foto's van voorraden wol die mensen hebben, zoveel, dat ze het gewoon nooit allemaal zullen kunnen opbreien tijdens hun leven, zo gek wil ik het toch niet gaan maken.
  Ik houd van overzicht, en door 1 opslagplaats in huis aan te houden voor mijn wol, houd ik dat overzicht.
  Bovendien zie ik er ook wel een uitdaging in. De sokkenwol is bij elkaar natuurlijk wel heel veel, maar het zijn ook veel restjes, waar je niet nog een sokkenpaar van kunt breien. Dat wordt dus combineren, bijvoorbeeld met effen wol voor hiel, tenen en boorden. Maar er zijn ook nogal wat restjes waarmee je op die manier nog steeds niet aan een complete set sokken kunt komen, dus dat wordt met meerdere kleuren combineren, restjes-sokken dus. Daarvan zijn genoeg voorbeelden te vinden op Ravelry, ik ben zelfs lid van groepen die daar speciaal voor zijn opgericht! Er daar ga ik vast leuke ideeën opdoen!
  Bedankt voor je reactie!
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen