donderdag 1 september 2011

Bloed, zweet en tranen


Nou, bloed, zweet en tranen heeft het me niet gekost, maar wel erg veel moeite, om deze sokken af te krijgen. Dat lag aan meerdere factoren, zoals:
- ik breide de sokken met een dubbele draad, om lekker dikke sokken te krijgen, maar wel op mijn vertrouwde rondbreinaald 2,5 en dat was toch eigenlijk een wat te dunne naald, waardoor het heel zwaar breien was.
- zoals ik al schreef bestond 1 rode bol uit allemaal kortere draden, waardoor ik steeds moest aanhechten, en nadat de sokken van de naalden waren gehupt moest ik dus ook nog eens eindeloos veel draden wegwerken
- toen ik dinsdagavond een sok paste, om te zien of de schacht al lang genoeg was, brak mijn rondbreinaald! Kijk maar:

Ik dacht dat ik de steken allemaal op de draad had staan, maar blijkbaar was dat niet zo. Snik snik, mijn favoriete rondbreinaald is kapot!
Maar, nu zijn de sokken af, ze zijn lekker warm, wegen 120 gram en dit is het enige wat er nog over is van de bolletjes:
totaal 6 grammetjes over. Die bewaar ik voor het geval er een keertje iets moet worden gestopt. De sokken die ik van boord naar teen brei, voorzie ik altijd van een versterkte hiel. Deze sokken zijn gebreid vanaf de teen, zonder versterkte hiel, wellicht dat die toch wat sneller zal slijten, de tijd zal het leren.
Zo, jullie zijn weer bijgepraat, ik ga nu me gauw omkleden, en dan hup, naar mijn werk.
Fijne dag allemaal!
Anja

2 opmerkingen:

 1. Hallo Anja.
  Het zijn mooie sokken geworden leuke kleur.
  Wat een pech met jou rondbreinaald.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor jou mailtje.
  Fijn vrijdag en weekend groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen