zondag 16 oktober 2011

weekend verslagje

Zo lieve mensen, het weekend is alweer bijna om, hoogste tijd om jullie even bij te praten.

Het paarse vest heb ik in een doos opgeborgen met alle bijbehorende bolletjes. Misschien dat ik nog ergens bijpassende wol vind, misschien ga ik het een keer aanpassen, en misschien ga ik het uithalen, ik zal wel zien, voorlopig heb ik het maar weggelegd.

Maar zonder breiwerkje zitten, dat gaat natuurlijk niet. Omdat ik de hele week werkte overdag, moest ik 's avonds in mijn wolvoorraad duiken om wol uit te zoeken. En bij kunstlicht kiezen lukt mij nooit zo goed, ik weet ook niet precies waarom niet. Dus koos ik voor iets eenvoudigs: sokken van 2 restant-bolletjes sokkenwol. Deze:

Eerder heb ik al eens verteld dat ik bij de kringloopwinkel een paar keer een pedaalemmer vol (sokken)wol had gekocht, en deze 2 bolletjes bevonden zich daar ook in. Er zat geen band meer bij, dus merk o.i.d. weet ik niet, maar het is duidelijk beide sokkenwol, dus besloot ik eenvoudige streepsokken ervan te gaan breien.

De gemeleerde wol (1 grote en 1 klein bolletje zijn het eigenlijk) bestaat uit 3 kleuren: donkergrijs, lichtgrijs en bordeauxrood. Totaalgewicht was 34 gram. De effen grijze bol woog 44 gram. Met effen tenen en hiel in lichtgrijs, was ik gisterenochtend zo ver:

en aan het einde van de middag was ik zo ver:

Vandaag heb ik niet veel kunnen breien. Tja, huishoudelijke werkjes moeten ook gebeuren, dus de buitenboel gedaan met het mooie zonnige weer, ramen gelapt enz.
Net heb ik nog even zitten breien, dus het begin van de benen is ook al gebreid. Zodra ze af zijn zal ik er een foto van maken en ze hier laten zien.

Goed begin van de week allemaal, en voor diegenen die herfstvakantie hebben: fijne vakantie gewenst!

Oh ja, zou ik bijna vergeten nog even een foto te plaatsen van de shawl na het blocken (al is het niet zo goed te zien, krijgen jullie toch een beetje idee van hoe die is geworden):

2 opmerkingen:

 1. Hallo Anja.
  Dat worden mooie sokken met dat randje gespikkelde wol er in.
  Zo zie je maar wat je kunt maken van restjes.
  Zelf doe ik dat ook met restjes.
  BIj mij staat het even op een lag pitje ben met kaarten bezig.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat het met het paarse vest niet wil lukken, maar ja, soms moet je gewoon proberen en dan kan blijken dat het niets wordt.

  Even een wat simpeler project is dan wel zo prettig als afwisseling.

  De sjaal ziet er prachtig uit, bijzonder patroon.

  BeantwoordenVerwijderen