maandag 24 oktober 2011

1 sok af, 1 te gaan

Gisteren liet ik de wol zien waarmee ik een paar sokken wilde breien. Gekocht in de kringloop, in een zak met allerlei bolletjes. Er was ooit al iemand begonnen met het breien van een sok, een been was al gebreid, en toen was het blijkbaar weggelegd en nooit meer afgebreid.
Wie de persoon ook is die dit ooit heeft gebreid, vast staat dat zij (of hij) wel heel vast breit. Het gebreide been was heel stug, je kon het gewoon recht op zetten en dan bleef het staan. Toen ik als kind leerde breien op school, waren mijn eerste werkjes ook zo vast gebreid. Mijn moeder zei dan altijd: het lijkt wel een plank!

Ik heb de wol uitgetrokken en ben gisterenavond aan een sok begonnen. Nu had ik 88 gram totaal, dus 6 gram meer als de wol van het vorige paar dikke sokken, maar al toen ik de teen had gebreid begon ik te twijfelen of ik wel zou gaan uitkomen met de wol. Het breit namelijk heel erg los op, en ik vond het bolletje wel heel erg snel kleiner worden. Dus nog maar een bolletje restant uit de voorraaddoos gepakt. Ook dat zat in zo'n kringloopzak. Het woog maar 27 gram, maar misschien net voldoende om te combineren met de donkere wol?
Inmiddels is de eerste sok af, en heb ik van beide kleuren iets minder dan de helft gebruikt. Ik ga dus uitkomen met de wol. Kijk, zo ziet de eerste sok er uit:


En dit zijn de twee bolletjes die ik nu over heb voor de tweede sok:

De kleuren op de bovenste foto's, waar ik de sok aan heb, komen het dichtst bij de werkelijke kleur, de kleuren op de onderste foto zijn te flets, wat overbelicht door een fel schijnend zonnetje, maar dat is niet erg, veel te fijn dat de zon zo lekker schijnt.

Ik ben de laatste dagen wel heel erg in de restverwerking zeg! Maar dat bevalt me heel goed. Ik vond het altijd al leuk om met meerdere kleuren (tegelijk) te breien, en ik doe heel wat inspiratie op bij de Duitstalige RestEnd groep op Ravelry. Daar maken ze dus steeds een bepaald project, uitsluitend met resten. Nu zijn ze bezig met mojo-sokken, daar ben ik niet zo weg van, maar daarvoor maakten ze cowls, met 3 draden tegelijk en daar zitten echt prachtige exemplaren bij. Ga er maar eens kijken zou ik zeggen.

Vandaag is mijn vrije dag, de komende 4 dagen werk ik van 9 tot 6, dus dan is er hooguit 's avonds een uurtje brei-tijd. Ik heb mijn huis inmiddels weer pico bello aan kant gemaakt, en hoef nog even niet aan het eten te beginnen. De postbode is nog niet geweest, ik hoop toch zo dat hij het pakje komt afgeven wat naar mij onderweg is. Om te voorkomen dat ik nu al mijn nagels ga zitten afbijten (lol) ga ik maar lekker beginnen aan de tweede sok.
En natuurlijk laat ik het weten zodra ik de RAK heb ontvangen, spannend!

1 opmerking:

 1. Dat is een mooi koopje die sokken wolletjes.
  Mooie sokken zijn het en een paar kleuren sokken van restjes staat best leuk.
  Dat doe ik ook wel .
  Je krijgt op den duur steeds meer resten.
  Groetjes Hetty,

  BeantwoordenVerwijderen