zondag 23 oktober 2011

tijdvulling

Tja, geen tweede blogje gisteren, jullie hadden het vast al begrepen: datgene waarop ik hoopte werd niet bezorgd door de postbode. Ik wil er niet teveel over verklappen, want ik kan het eigenlijk niet geloven dat dit werkelijk naar mij onderweg is, eerst zien en dan geloven! Maar ik zal toch vast een tipje van de sluier oplichten: er is een rak naar mij onderweg, zeg maar gerust een RAK! Ik weet al wat er in zit, maar dat verklap ik dus nog niet. Ik hoop echt dat het morgen in de brievenbus ligt! Dan laat ik het hier natuurlijk direct zien.

Goed, met die rak kan ik dus niet verder, dus even weer een nieuw klein projectje-tussendoor gestart (en inmiddels ook al gefinished). Ik heb al eerder verteld over de pedaalemmerzakken vol bolletjes, die ik eerder dit jaar kocht bij de plaatselijke kringloop. Daar zat ook deze bol in:

De bol woog 82 gram, het is heel dikke sokkenwol, ideaal voor een paar huissokken (of bedsokken zoals ik ook wel eens lees). Gisterenavond begon ik er aan, deze keer sok voor sok gebreid, omdat het op een rondbreinaald dikte 5 werd gebreid, en daarvan heb ik alleen een korte versie, waar geen 2 sokken tegelijk op kunnen. Nou ja, in dit geval maakt het niets uit, de sok is snel gebreid, 24 steken opzetten voor de teen, meerderen tot 44 steken, aantal toeren is makkelijk na te tellen, dus de volgende dag een zelfde sok gebreid, en dit zijn ze geworden:

En kijk eens wat er over is gebleven (boven de sok ligt het restantje van 1 gram):

Ik ga straks aan nog zo'n paartje beginnen. Ik heb het hele jaar door koude voeten, mij zie je zelfs hartje zomer niet op blote voeten lopen hoor, dus in de winter kan ik goed dikke sokken gebruiken.
Deze keer maak ik ze van een wat donkerder kleur, zat ook in zo'n kringloopzak. Er was al een begin gemaakt van een sok, want er is een stuk been gebreid. Dat ga ik uittrekken, want ik brei bij voorkeur vanaf de teen, zeker bij dit soort bolletjes, dan loop ik niet het risico dat ik net tekort kom voor een teen, en kan ik de wol (bijna) helemaal opbreien, zonder met meer restjes te blijven zitten. Meestal bewaar ik een enkel grammetje, handig voor het geval er een keertje iets gestopt zou moeten worden.
Eerlijk gezegd: dat is tot op heden nog nooit gebeurd, maar wat niet is kan komen, en dan ben ik alvast voorbereid!
Dit is de wol zoals het er nu uitziet:
Iedereen een fijne avond en ik hoop echt morgen in een blogje de RAK te kunnen laten zien!
Anja

1 opmerking:

  1. Dat heb je snel gedaan! Ik kijk ook wel eens in de kringloopwinkel, maar ik vind nooit sokkengaren helaas.
    Wat spannend joh, die RAK die voor je onderweg is! Ik kom morgen weer kijken hoor; ben net zo nieuwsgierig daarnaar als jij :)

    BeantwoordenVerwijderen