dinsdag 2 augustus 2011

nieuwe volger, nieuw vest en nieuw boek!

Hallo allemaal,

Wat een heerlijke dag! De zon schijnt volop en het is een heerlijke temperatuur. Tja, ik vind het pas lekker als het kwik boven de 25 graden stijgt (gevolg van de fibro), dan voelt mijn lijf soepeler en heb ik minder pijn.

En er is vandaag veel nieuw! Er is weer een nieuwe volger bij, welkom Anja Vink!

Dan heb ik het vest voorzien van kraag en sluitbies. Ik heb een rand gehaakt, met een verlengde vaste.
Kennen jullie die? Je volgt eerst het begin van een gewone vaste, dus insteken, omslaan, doorhalen, en dan sla je nog een keer om en haalt door de eerste lus, en dan pas omhalen en door beide lussen halen.

Ik heb het vest net even opgehangen, het ziet er nu zo uit:

Zoals jullie zien, moeten er nog knopen aan gezet worden.
 
Oeps, hing niet helemaal recht op het haakje zie ik nu.

En het derde nieuwe vandaag, daar zit ik nog op te wachten hoor. Ik had hier geschreven over een breiboek dat ik zo graag weer in mijn bezit zou krijgen. Toen kreeg ik de tip het eens op Ravelry te proberen. Ik heb bij meerdere groepen op Ravelry een oproepje geplaatst, of er iemand was die dit boek had en er afstand van wilde doen. Uiteraard wilde ik er voor betalen. Nu kreeg ik van Anneke het bericht dat zij het boek wel aan mij wilde overdoen, en weet je wat? Ze schreef me dat ze het boek inmiddels al naar mij heeft toegestuurd! Zomaar! Wat zijn er toch fantastisch lieve mensen op deze wereld!
Het boek heeft voor mij een emotionele waarde. De allereerste trui die ik breide, kwam hier uit, en mijn moeder breide er een veelkleurige spencer voor mij uit. Ik hoop dat het boek vandaag in de bus ligt, ik kan haast niet wachten om het in mijn handen te hebben en door te bladeren.
En ja, ik ga er zeker het een en ander uit breien!
Maar daar moet ik nog even mee wachten. Ik heb net het vest klaar, en de panden van de gemeleerde trui liggen nu te "blocken" (ja hoe noem je dat in het Nederlands, opspannen? Eigenlijk niet echt, want dit ligt gewoon onder natte doeken, heeft geen spelden nodig). De mouwen moeten ook nog geblockt, en dan kan ik de trui in elkaar naaien en de kraag eraan breien. Maar ik ben niet zo verstandig bezig geweest, aan twee zware projecten afwisselend werken, dat vinden mijn polsen en schouders niet leuk, dus die straffen me nu eventjes af. Zal zien of het me lukt de trui in elkaar te naaien en de kraag te breien, anders moet ik dat gewoon even laten liggen en een licht werkje ter hand nemen.
Een paar sokken bijvoorbeeld.
Fijne dag iedereen!
Anja

2 opmerkingen:

  1. Hoi Anja
    Mooi vest en wat fijn dat je nu ook dat breiboek hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een heel mooi vest geworden.
    Groetjes Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen