zaterdag 16 november 2013

thriftshop & stashbusting

Tja, verzin maar weer eens een titel voor een blogje. Ik dacht kom, ik zet het er eens neer in "goed" Nederlands.


Ik houd ervan om rond te struinen in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Helaas komt het er zelden van, de tijd ontbreekt me meestal. Maar afgelopen week besloot ik om eens te googlen om te zien waar er in mijn buurt kringloopwinkels zijn. Ik wist er eentje, maar heb er nog 2 ontdekt, plus nog 2 vlak bij mijn werk! Kijk, daar word ik dan blij van, kan ik zo af en toe eens na het werk binnenlopen om te zien of er nog leuke dingetjes te vinden zijn voor ons vakantiehuisje.

Soms lees ik in blogs van anderen over hun kringloopvondsten. Ik sta er vaak van te kijken, blijkbaar heb ik er niet zo'n oog voor, want ik vind zelden (veel) leuks. Maar deze week ben ik supergoed geslaagd!

Ik vond een supermooie spijkerbroek van het merk Biaggini (zegt mij niets, maar ik ben dan ook niet iemand die voor merken gaat). De broek lijkt nooit gedragen te zijn, en kostte me maar 5 euro.
En dat was dan ook het duurste artikel dat ik kocht.
Op de foto zie je hem over de stoel liggen.
Ik kocht ook een puntgave knoflookpot. Ik heb thuis precies zo'n zelfde, en die bevalt me goed. De prijs was E 2,50 en dat vind ik eigenlijk best prijzig, maar goed, hij was dan ook nog helemaal gaaf.
Verder een bol ecru-kleurige 200grams bol van de Hema, van jaren geleden; samenstelling is 70% acryl, 15% viscose, 10% wol en 5% rhovyl (wat dat laatste dan ook mag zijn, ik ken het woord niet).
Komt vast wel van pas bij het maken van een kussen of sprei, of misschien wel in een trui verwerken of zo. Kosten: E 2,50 (ben ik nou een zeur? Ik heb een behoorlijke tijd over staan twijfelen of ik dat niet te veel geld vond).
Voor het grijze bolletje Neveda Misty betaalde ik 95 eurocent.
Verder zie je op de foto achter de knoflookpot 2 handschoen-ijskrabbers, 1 euro per stuk. Die zaten bij een partij nieuwe goederen die uit een faillissement of zo worden opgekocht. Eentje voor mijzelf en eentje voor dochterlief, die vorige maand haar rijbewijs haalde en druk op zoek is naar een leuk en betaalbaar autootje.
Links onder de bolletjes staat nog een roze, kartonnen doosje. Dat krijgt van mij een keer aan andere buitenkant, misschien beplak ik het gewoon met mooi papier of een stofje, ik zie nog wel. Voor 1 euro mocht dat ook mee.
Dus alles op de foto hierboven nam ik mee voor E 13,95.
En deze foto stond al boven aan het berichtje:

 Ik kocht ook nog 2 glazen potjes (eentje met een dop er op, en eentje met een prachtig golfrandje bovenaan), elk voor 50 cent, en dat betaalde ik ook voor het pannenrekje waar ze op staan op de foto.
Er achter zie je een klein dienblad, en een rooster wat daar precies in past. Nu zie ik niet het nut van een los rooster in zo'n houten dienblad, maar apart zijn ze natuurlijk ook te gebruiken. Ik weet nog niet precies wat ik met het rooster ga doen, het kan goed dienen als een soort onderzetter waar ik dan potjes met waxinelichtjes op zet, maar misschien hang ik het ook wel tegen de muur in de keuken, kunnen er de pollepels e.d. aan hangen. Samen kostten ze 95 cent.
En helemaal bovenin de foto zien je een schattig mokkenrekje. Ik was er gewoon voorbij gelopen, het viel helemaal niet op, lag helemaal dichtgevouwen op een achteraf-plekje. Maar toen ik richting de kassa liep viel mijn oog er toch op, en ik viel ervoor. Op de foto is het misschien niet zo goed te zien, maar er staan allemaal schattige klimop-blaadjes op afgebeeld.
Inmiddels heb ik het al in mijn keukentje opgehangen, en mijn bekers hangen er al aan.
En dat voor maar 50 cent!
Al met al dus hele leuke aankopen gedaan, en ik was voor alle die spullen samen E 16,90 kwijt!
Kijk, daar word ik dan weer heel vrolijk van.
Tot zover de "thriftshop" uit de titel.

En dan de "stashbusting". Ik heb deze week niet stil gezeten. Naast mijn werk ben ik druk bezig geweest in de tuin bij het vakantiehuisje, ben de tuin helemaal aan het omspitten. Dat is dringend nodig, want de bovenste laag van de tuin is zo ontzettend dichtgeslagen dat er geen druppel regenwater doorheen zakt. Met als gevolg grote, heeeeel grote plassen zodra het hier regent!
Maar het is 's avonds al best vroeg donker, en dan ga ik natuurlijk lekker binnen aan de slag.
Ik had wat verschillende bolletjes grijs garen liggen:
 En ik besloot om daar "jasjes" van te haken. voor potjes. Gewoon lege. glazen potjes kun je gebruiken, je begint met een ketting lossen die je dicht maakt (op maat van je pot) met een halve vaste. Vervolgens ben ik om en om een rij stokjes en een rij vasten gaan haken, steeds wisselend van kleur.
Ik maakte 2 jasjes voor de glazen potten Ch... Tonight (deze zijn overigens uit de voorraadkast, die moeten nog leeggegeten worden voordat ze echt in gebruik worden genomen):
Ik had ook nog 2 lege glazen potten van de pastasaus van Appie Hein, en die kregen ook een jasje:
Je kunt er van alles in bewaren, handwerkspulletjes bijvoorbeeld, maar in de keuken komen ze ook van pas om bijvoorbeeld kruiden of droge pasta in te bewaren.
Allemaal in het grijs, want dat past in ons vakantiehuisje (wat een basis heeft/krijgt van grijs en gebroken wit, met gele accenten).
De donkere, meest rechtse bol, gebruik ik om een grotere pot (van oploskoffie) een jasje te geven. Dat is een materiaal met verschillende diktes, dus het lijkt mij niet zo mooi om dat jasje te haken, zoals de andere jasjes, maar deze ga ik breien op een rondbreinaald.
Zo, weten jullie met welk handwerkje ik vanavond op de bank kruip. Wie weet kan ik jullie morgen laten zien hoe het is geworden.

Ik wens jullie allemaal een gezellige zaterdagavond, en een fijne zondag.
Ze geven voor morgen een wat sombere, grauwe dag op, en ik hoorde dat er later in de week de eerste sneeuw wordt verwacht! Ook al ben ik een koukleum, ik vind de winter toch wel een heerlijk seizoen, met veel gezelligheid, kaarsjes, knusheid, sneeuw en schaatsen. En met een kop warme chocomel bij de hand, een warme deken over mijn benen en een handwerkje in de handen zijn de avonden voor mij een genot! Maar dan wel een echte winter, niet zo'n druilerige, kwakkel-winter alsjeblieft!

1 opmerking: