zaterdag 10 maart 2012

ziek, honden-pyjama en verwennerij!

Zo, dat is alweer even terug, dat ik mijn laatste blogje schreef. Ik heb wat in de lappenmand gezeten, door ontstekingen aan keel en stembanden kreeg ik eerst van de huisarts een volledig spreekverbod opgelegd. En dat is lastig als je in een winkel werkt, maar goed, er was genoeg te doen waarbij ik niet hoefde te praten. Maar helaas, de ontstekingen gingen niet over, dus kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik volledige rust moest nemen, en mij op mijn werk moest ziek melden.
Het heeft wel wat geholpen, maar de ontstekingen zijn nog niet weg, en fit voel ik me absoluut nog niet.
Aan breien ben ik niet veel toegekomen, zo af een toe een paar naaldjes aan de Must have cardigan, maar toch ben ik zo vrijwel ongemerkt bijna aan het einde van het rugpand gekomen.
Wel een simpel tussendoor kolletje gemaakt. Zelfs bij een flinke koortsaanval kun je dit toch nog maken:
Gemaakt in de luie-wijvensteek, hiervan:

Steeds 3 draden tegelijk, namelijk 1 draad beige bolletje mohair, 1draad van een bol bruin met allerlei kleurtjes daar doorheen + restjes van de bruine trui waar de kol overheen hangt, en de derde draad van allemaal korte stukjes wol. Die zaten een keer in een zak van de kringloop, horen bij zo'n pakket waarmee je een kussen borduurt, daar zit een voorbedrukt stramien in en strengetjes wol waarmee je borduurt. Lekker zacht en warm is de kol geworden, echt iets voor een koeukleum als ik, en op naalden 6,5 snel gemaakt.

Ik heb gisteren maar liefst 2 patronen geRAKt gekregen! Ik vroeg op Ravelvy op de Dutch Crafters Group hoe ik een patroon kan kopen, zonder paypal of creditcard. Het ging om een patroon voor 1 van onze 4 honden:

Lach niet, ze is overdag heel beweeglijk, maar 's nachts, als ze ligt te slapen, kan ze zichzelf niet warm houden. Dus op zoek gegaan naar een patroon voor een pyjama, eentje met 4 "mouwtjes" eraan, en dat vond ik dus wel, maar daarvoor moest betaald worden. Wat denk je? Kreeg ik van een lief lid van de groep dit patroon cadeau! En een ander lid besloot daarop dat ik dan ook wel een patroon voor mijzelf verdiende, en kocht een patroon van mijn wishlist!
Echt een dag met een gouden randje was het. En ik was er heel blij mee.
Het afgelopen jaar is niet het gemakkelijkste uit mijn leven geweest, en alhoewel ik hier niet over mijn prive-leven schrijf maar over mijn breiwerk, lopen die dingen natuurlijk toch in elkaar over. Dus zulke leuke cadeau's, daar was ik echt heel blij mee!
Oh ja, zo ziet de pyjama er uit:
Maar ik ga hem maken van gewone wol hoor, kocht ik ooit op de Handwerkbeurs bij Bart & Francis:
Zo, ik heb jullie weer even bijgepraat, maar zoals ik al schreef, ik ben nog helemaal niet fit en na het schrijven van dit berichtje ben ik alweer zo moe, dat ik maar gauw stop.
Fijn weekend verder!

2 opmerkingen:

 1. oeh dat patroon zou ik ook wel erg graag willen hebben voor mijn koukleumerige naakthondje ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou je dit patroon met ons willen delen?
  Het zou onze oude dalmaat wat extra warmte geven in de winternachten.
  Ben zeer benieuwd ...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen