zondag 26 februari 2012

Must have cardigan

Deze foto kwam ik tegen op Ravelry, en ik was direct weg van het patroon. (ik krijg helaas geen grotere afbeelding hiervan geplaatst).

Het blijkt een patroon van Patons (nummer 989), gratis te downloaden op www.patonsyarns.com. Het is in het Engels geschreven, maar zo eenvoudig, dat ik het niet eens eerst heb vertaald, brei aan de hand van de beschrijving, en dat is welgeteld 1 A4tje groot. Eigenlijk herhaal je steeds 4 naalden, maar moet je een A- en een B-patroon daarbij breien. Alleen aan de goede kant, aan de verkeerde kant brei je de steken van die patronen zoals de steken zich voordoen. Het ziet er dus een stuk ingewikkelder uit dan dat het is.
Op Ravelry heeft het de naam Must Have Cardigan meegekregen, en er staan maar liefst 576 projecten op! Dus een populair patroon mag je het gerust noemen.

Nu kocht ik eind 2011 op MP toch een grote doos wolletjes? Daarin zaten o.a. deze bollen:

En daar brei ik nu de Must Have van. Met een dubbele draad, dus van elke kleur een draad, en het gaat boven verwachting snel. Ik heb het vrijdagavond opgezet, en gisterenavond heb ik er ook wat aan zitten breien, en nu is het al zo ver:

Voor de juiste stekenverhouding brei ik op naalden 4½, dus daardoor schiet het natuurlijk ook lekker op.
Het materiaal van de beide wolletjes is heerlijk zacht, dit wordt vast een heerlijk vest om te dragen.

Ja, een beetje schuldig voel ik me wel. Ik heb de blauwe trui af, maar die moet ik nog in elkaar naaien. En dan zou ik ook aan de entrelac-shawl moeten beginnen. Maar dat wil ik toch eerst nog wat meer oefenen, want al is het niet moeilijk, het is de eerste keer voor mij om entrelac te breien, dus maak ik met bolletjes uit de voorraad eerst maar een proefmodel. De Opus is mij te duur om dat als proefmateriaal te gebruiken, eerst maar eens handigheid er in krijgen met goedkope restbolletjes, en dan pas het echte werk!

Zo, ga gauw verder met mijn breiwerkje, fijne zondag verder!

1 opmerking:

  1. Hoi Anja,

    Het is dus wel mogelijk reacties te plaatsen, maar daar moet je wel via een omweg achter komen, namelijk door op "0 reacties" te klikken. Dan pas verschijnt het invoer schermpje. Als je dit in je inleidende tekts in je blog erbij typt, krijg je vast weer net zoveel reacties als eerst. Succes. Oh ja, vergeet ik bijna nog te zeggen dat ik nooit blogs lees. Ik hou het bij de forums in Ravelry, dat is al leeswerk genoeg voor mij.

    Groetjes, Helga1961 (ook mijn Ravelry-naam)

    BeantwoordenVerwijderen