donderdag 10 november 2011

er is weer wat af

Gisteren heb ik de paars-roze cowl afgemaakt. Een heerlijk tussendoor-werkje. Ik heb al eerder geschreven over de RestEnd-groep bij Ravelry, een Duitstalige groep waar men laat zien wat men met resten maakt. Er wordt met regelmaat een KAL georganiseerd, waar echt prachtige werkstukken te bewonderen zijn. Daardoor geïnspireerd heb ik een cowl gebreid, van een restant van de paars-roze vlechtshawl. Heel eenvoudig, 150 steken opzetten op rondbreinaald 5, dan 4 recht 2 averecht breien tot je wol op is of je de cowl groot genoeg vindt, en afhechten. Bij de RestEnd groep worden de cowls gebreid met 3 draden sokkenwol tegelijk, een heel leuke manier om je restjes te verwerken. Ik gebruikte voor mijn cowl een enkele draad, omdat het een dikke draad is. Zo ziet 'ie er uit:

(de tweede foto heb ik 13-11 gemaakt, hier zijn de kleuren veel beter op te zien).
En de sluitbies van het paarse vest is ook af. Nu alleen nog knopen eraan zetten en blocken. Ik zit te twijfelen over die knopen. Ik heb geen geschikte knopen op voorraad. Dus ik zal er moeten kopen (oei, valt dit eigenlijk onder mijn cold-sheep? Mijn opzet was geen wol te kopen tot het einde van het jaar, maar over accessoires heb ik eigenlijk niet nagedacht toen).
Wat me ook wel leuk lijkt: zelf de knopen maken, van de verschillende restantjes. Dan heb ik bij de verschillende kleurbanen steeds een bijpassende knoop.
Nou, ik denk er nog even over na.
Mochten jullie weten waar ik leuke ideeën kan vinden voor het zelf maken van knopen, houd ik mij zeer aanbevolen!
Hier even wat plaatjes van het ongeblockte vest:


Fijne dag allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Je vest is werkelijk prachtig geworden! En dat van allerlei resten? Ik zou als ik jou was, mezelf trakteren op een setje mooie, bijpassende knopen. Dat maakt het echt af, dus gewoon doen, ondanks je cold-sheep :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Aal, het vest heb ik gebreid van allerlei restantbolletjes uit mijn voorraad.
    Op Ravelry kun je bij mij projecten precies zien wat ik gebruikt heb, maar ik zal er hier ook nog wel een berichtje aan besteden.
    En ik heb je goede raad opgevolgd, en er vanmorgen mooie bijpassende knopen voor gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen