maandag 21 november 2011

de trui die ik aan het breien ben

De trui die ik aan het breien ben, groeit al behoorlijk. Het is natuurlijk ook wel een heel gemakkelijk breiwerk, op naalden 31/2 en in tricotsteek. Ik heb het rode deel van het achterpand en de mouwen gebreid, en ben nu begonnen met het voorpand. Er is nog niet zoveel te zien, maar goed, dit heb ik tot nu toe gebreid:
De rode kleur die je in het vorige bericht zag, van het proeflapje, is de juiste kleur hoor, nu door de mist krijg ik de kleuren niet zo goed op de foto gezet.
Gisterenmiddag had ik me verheugd op een middagje schaatswedstrijden kijken, met ondertussen een breiwerkje in de handen. Maar helaas werd dat niet helemaal wat ik ervan verwachtte.
Ten eerste door de mist, daar heb ik met mijn handjes behoorlijk last van. Het breien is voor mij therapie voor mijn fijne motoriek, maar erg snel breien lukt me niet bij zulk weer. Dus heeeeeeel gestaag groeide het breiwerk in mijn handen.
En ten tweede werd er maar erg weinig schaatsen uitgezonden, alleen steeds de belangrijkste ritten in plaats van gewoon alle ritten! In Nederland is het voetbal nu eenmaal de belangrijkste sport, en de hele middag werd er overgeschakeld naar een verslaggever die bij het Ajax-stadion stond en helemaal geen nieuws had te melden, maar ja, dat was dan blijkbaar op zich ook alweer nieuws! Zelfs dat er bitterballen werden uitgedeeld aan de verkleumende journalisten was nieuws!
Nou ja, kun je je druk om maken, maar je verandert er toch niets aan. Heb je dan alleen jezelf maar mee. Er zullen de komende maanden nog genoeg schaatswedstrijden op tv te zien zijn.

Met de sokken ben ik helemaal niet meer verder gegaan. De trui is leuk om te breien, en die dikke naalden kan ik nu wel hanteren, maar een dunne rondbreinaald 21/2 wil niet zo goed met die mist. Komt vanzelf wel weer, ze lopen niet weg!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Anja.
  dat word al mooi je schiet al lekker op,
  Mooie kleur en gaat snel in tricotsteek.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ondanks dat je last had van je handen ben je al flink opgeschoten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen