dinsdag 12 juli 2011

Twee Tweelingen

Tralalie, Tralala, hier word ik toch zo vrolijk van:
Van deze 2 bolletjes:
Maakte ik deze 2 sokken:
Samen wegen ze maar 48 gram, dus van de 2 bollen was iets meer dan de helft over. En omdat het van die vrolijke zomerkleurtjes zijn besloot ik direct erachter aan nog een paartje te breien:
En nu heb ik nog een klein restje over:
Slechts 5 gram, en die bewaar ik netjes met een bandje, voor het geval er ooit een sok gestopt moet worden.
Echt lekkere zomersokjes zijn het geworden, vrolijke kleurtjes, kort boordje en daardoor kon ik uit 2 bolletjes van 50 gram dus 2 paar maken. Scheelt natuurlijk ook dat ik schoenmaat(je) 35 heb.
Even voor de statistieken: gebreid op rondbreinaald 2,5 met 52 steken.

Ik houd van tweelingen, dus zoek ik altijd tot ik een gelijk kleurverloop vind. Wat bleek? De ene bol was in spiegelbeeld van de andere bol opgewonden. Dus ik moest eerst een bol volledig afwikkelen, voordat ik eindelijk eenzelfde kleurverloop vond.
Beide paren zijn gebreid vanaf het boord (1 recht 1 averecht) naar de teen.
Het eerste paar breide ik 3 recht 1 averecht, het tweede paar in tricotsteek. Is daar eigenlijk een Nederlandse naam voor? Op Duitstalige blogs wordt dat Stinos genoemd.

Bij het tweede paar ben ik gewoon verder gegaan met de wol, waar ik gebleven was. Onbedoeld blijken de sokkenparen echter nagenoeg eenzelfde kleurverloop te hebben. Kijk maar:
Ik liep tijdens het breien van de sokken weer eens tegen het "als-linkshandige-rechtshandig-breien"-probleem aan. Op de een of andere manier voelen sommige dingen voor mij als uitgesproken linkshandige totaal niet logisch. Daardoor maakte ik steeds een fout bij de hiel, waardoor de minderingen onder de hiel terecht kwamen. Niet heel handig.
Ik ben lid bij de Nederlandse sokkenbreigroep van Yahoo, en heb daar hulp gevraagd. Maar mijn probleem werd daar niet herkend, en toen begreep ik dat het een probleem moest zijn dat werd veroorzaakt door linkshandig zijn. Dus een avondje achter de pc gaan zitten (ik was toch alleen thuis), ontelbaar veel foto's van sokken zitten bekijken, en toen viel opeens het kwartje wat ik nu precies fout deed.

Tja, het blijft lastig, maar ik moest vroeger van mijn handwerkjuf en van mijn moeder rechtshandig breien. Ten eerste omdat ze me anders niet konden helpen (duh, de juf ontdekte pas na anderhalf jaar breiles dat ik linkshandig werkte!), ten tweede omdat het volgens hen makkelijker was om "later als je groot bent" patronen te kunnen lezen. Dat laatste klopt wel, maar waar ik bijvoorbeeld heel goed bij moet opletten is het opzetten van sokken. Ik brei ze tegelijk op 1 rondbreinaald, en als de eerste ronde met steken op de naald staan, moet je gaan breien met de steken die het dichtste bij je zijn, met de klok mee. En daar moet ik echt heel erg goed opletten, omdat ik anders automatisch tegen de klok in ga breien, met de steken die het verste van mij af liggen.

Gisterenavond, toen ik uit mijn werk thuis kwam, heb ik het volgende stel bolletjes gepakt, en ben op zoek gegaan naar gelijk kleurverloop. Deze bollen blijken wel op dezelfde manier te zijn gewikkeld, en hier ga ik vandaag mee aan de slag:
Wat een prachtige kleuren vinden jullie ook niet? En voor de foto heb ik ze even buiten in mijn tuin gelegd tussen de bloemetjes, daar word je toch ook weer vrolijk van?!

Ik wens iedereen een fijne dinsdag!
Anja

Oh ja, ik weet dus helaas nog steeds niet hoe ik mijn volgers een prive-berichtje kan sturen, maar ik wil iedereen die hier of via e-mail reageert nogmaals bedanken voor de reacties, ik vind het zo leuk, al die reacties!

2 opmerkingen:

 1. Wat zijn er weer prachtige sokken van je naalden gerold, inderdaad lekker vrolijke kleurtjes. En wat ontzettend leuk ook, dat je uit 2 bolletjes 2 paar sokken hebt kunnen breien. Heeft het dus wel degelijk een voordeel om wat kleinere voeten te hebben. Want voor de prijs van 2 bolletjes brei jij dus 2 paar sokken voor jezelf, ik zelf zou daar alleen al blij van worden.
  En alweer heb je mooie wol van Drops uitgezocht om prachtige sokken van te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je die mooi gebreid leuke kleuren.
  Op naar het volgende paar.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen