vrijdag 2 december 2016

Blue Friday

Vorige week was het Black Friday, 23 januari is het weer Blue Monday (de maandag van de laatste volle week in januari), maar vandaag benoem ik tot: Blue Friday!

Waarom?
Nou, gewoon, het is de hoogste tijd om jullie weer eens bij te praten waarmee ik bezig ben, en bij het maken van foto's viel het me op dat alles wat ik fotografeerde blauw was.

 Allereerst de trui van Katia Irish Tweed.
 Hm, het blijft lastig om foto's te maken van een trui die aan een hanger hangt, leuker zijn foto's waar de trui door iemand wordt gedragen.
 Maar helaas, ik ben alleen thuis en dat blijft zo tot na dat het donker is geworden. Dus jullie moeten het met deze foto's doen.
Verder vertelde ik laatst dat de sokken voor manlief klaar waren. Tijdens het breien vond ik de sokken er maar raar uit zien. Ze leken me zo breed, maar ach, dacht ik, dat kwam doordat manlief nogal brede voeten heeft, en ik juist heel smalle voeten heb. En omdat ik nu eenmaal veel meer sokken voor mijzelf brei dan voor hem, was ik niet zo gewend aan brede sokken breien.

Tja, ik had natuurlijk even moeten vragen of hij ze wilde passen. Maar nee, gewoon doorbreien, en er dan achter komen dat ze inderdaad te breed waren! Geen idee hoe dat kan, misschien dikkere naalden gebruikt dan anders? Hoe dan ook, ik heb ze uitgetrokken en brei nu een nieuw paar.
Ik ben al een stuk boven de hiel, dus die zal ik waarschijnlijk vanavond wel af hebben.

Oh ja, er lag nog een blauw haakwerk:
"Eventjes" opzij gelegd, omdat ik een stuk moest uithalen, en vervolgens ben ik aan allerlei andere projectjes gaan werken, zoals de kussenhoezen voor De Breinaald.
Maar nu kwam ik de trui weer tegen, en wil hem af gaan maken.
Het voor-en achterpand heb ik al aan elkaar gezet, de mouwen zijn grotendeels klaar, en dan kunnen die er ook aan gezet worden. Draadjes wegwerken en hopla, weer een trui erbij!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten