zondag 4 december 2016

Werkjes van dit weekend

Wat een mooi weer hebben we dit weekend!
Dus we zijn lekker bezig geweest met wat buitenklusjes die nog gedaan moesten worden.
Maar het wordt al vroeg donker, dus lekker lange handwerk-avonden!


De blauwe sokken die ik voor manlief op de naalden had staan, zijn af. En dit keer passen ze goed!


Ik heb ooit een paar sokken voor hem gebreid, waarbij ik restanten opmaakte.
Ik gebruikte 1 draad van Drops Fabel en 1 draad Zareska Maris.
Het zijn nog altijd zijn lievelingssokken.
Manlief gooit bij voorkeur zijn handgebreide sokken in de wasmachine en draait ze dan mee op 40 graden. De meeste sokkenwol kan dat niet waarderen, en gaat pluizen. Je krijgt dan van die bonken van pluizen aan de binnenkant van je sokken.
Bij deze sokken gebeurt dat niet.


Dus ga ik in het vervolg sokken voor mijn man breien met deze combinatie van garens.
Ik brei mijn sokken eigenlijk altijd 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, van de teen naar het boord.
Ook deze sokken maakte ik zo. 
Ik gebruikte mijn KnitPro rondbreinaald, 120 cm dikte 3.
Maar dit zijn echt de laatste sokken die ik hierop heb gebreid.


Tijdens het breien van dit paar liet namelijk 1 van de naaldjes los. En die kon ik wel weer terugplaatsen, en ik kon er ook wel weer mee verder breien, maar het is niet handig als regelmatig de steken in de lucht hangen omdat bij het doortrekken van de draad de naald los komt.


Bovendien vind ik de naald niet prettig breien. Ik heb kennelijk een vreemde manier van breien, en de naald schuurt voortdurend langs de zijkant van mijn linker ringvinger. Deze naald is van hout, en dat schuurt dus echt! Ik heb gewoon een beurse plek op die vinger nu!

Ik ga de naald wel bewaren, want ik heb regelmatig meerdere werkjes op de naalden staan, waar ik een rondbreinaald nummer 3 voor nodig heb. Dan kan ik het werkje waar ik niet aan werk, op deze naald laten rusten.

Dit werkje (het bordeauxrode vest) staat al een tijdje in de wacht, en staat nu op de kapotte naald.


Zien jullie wat dit is? Nou, dat is onze poes, die lekker buiten had gespeeld, en op een rolletje in een mandje lag uit te rusten. Zien jullie begin of einde, haha!


 De blauwe, gehaakte trui is ook af. Ja, moet nog geblockt worden, maar ik wilde hem jullie toch vast even laten zien. De komende dagen ga ik weer in het donker weg en in het donker thuis, dus dan kan ik geen foto's maken.


En omdat ik even geen inspiratie had, wat voor projectje ik nu weer eens zou beginnen, besloot ik gisterenavond maar gewoon een lekker simpel werkje op te zetten: nog een paar sokken voor manlief, weer de combinatie Drops Fabel effen en Zareska Maris in een gemeleerd garen.


Ik brei vrijwel altijd mijn sokken 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, maar op de 1 of andere manier brei ik dan minder snel. Omdat bij deze sokken er toch geen patroon ontstaat door het garen, besloot ik om deze sokken 1-voor-1 te breien, en het ging snel, dit heb ik gisterenavond gebreid. Bijna 1 sok af, vanavond weer verder, zijn ze morgenavond waarschijnlijk wel af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten