dinsdag 1 maart 2016

Ik heb niet stil gezeten


Ook al heb ik hier al 2 weken niets nieuws meer laten zien, ik heb zeker niet stil gezeten.
Afgelopen zondag was het heerlijk weer, we zijn een flinke boswandeling gaan maken. In de beschutting van het bos, hadden we geen last van de wind. Het vroor, op de vennetjes lag ijs, en dat gaf prachtige plaatjes, zo met het zonnetje erop.
Yep, onze poes ging ook mee. Ze vindt het geweldig om aangelijnd met een kattentuigje met ons mee te gaan wandelen. Omdat ze het natuurlijk geen uren uithoudt, hebben we dan altijd een rugzak bij ons, speciaal voor huisdieren. Ooit gekocht toen we op vakantie in Oostenrijk gingen en onze Teckel nog maar een half jaartje oud was. Zo konden we daar heerlijk de hele dag in de bergen wandelen.

Maar, dit is een handwerk-blog, dus wat heb ik gemaakt, die afgelopen 2 weken?
Ik heb weer een paar sokken gebreid. Afgelopen zaterdag werd het thema bekend voor maart bij de RestEnd groep. Het is de paardebloem, oftewel geel. In het Duits heeft deze plant een mooie naam:
Löwenzahn, oftewel leeuwentand. Ik kan me voorstellen dat de bloemblaadjes iets weg hebben van de manen van een leeuw, maar die tand, dat begrijp ik niet helemaal eerlijk gezegd.

Goed, geel. Tja, vorig jaar heb ik 3 paar sokken geel garen verwerkt. Zo heel veel had ik niet meer.
Dus besloot ik te combineren met blauw. Ik heb daar ook niet heel veel restjes meer in hoor, maar ik had ook nog een grote rest-bol van donkerblauw, dus dat ging goed komen.
Hier begon ik mee:

De 2 gemeleerde bollen rechts heb ik gelijk weer weggelegd, veel te dik garen om te combineren met de rest.
Ik brei ook mee met de The Everlasting Sock Challenge groep  op Ravelry, en daar krijg je elke maand een aantal thema's waaruit je kunt kiezen. Ik koos voor Shiny, en besloot deze 2 thema's te combineren. In de voet van de sok heb ik dit goudkleurige DMC-borduurgaren meegebreid: 
 En dan krijg je dit:
Helaas zijn de glitters van het goudkleurige DMC niet zo goed te zien op de foto, een klein beetje zie je in de lichtblauwe strepen. Ik zal op een zonnige dag nog een keer een foto maken waar de glitters goed te zien zijn.
Ik koos zaterdag het garen uit, begon zaterdagavond vast een stukje, breide zondag na onze boswandeling nog, en 's avonds ook, en gisterenavond breide ik het laatste deel van de sokken.
 Oeps, de maart-sokken waren dus al af op 29 februari!
 Ach, maakt ook niet uit. Ik heb voor de komende maand veel plannen, dus het is eigenlijk best handig dat ik dit alvast af heb.
Het zijn geen kniekousen geworden, omdat ik daarvoor te weinig lichtblauw had, maar ze zijn toch wel lekker lang geworden.

En dit is wat er nog over is:

Achteraf gezien had ik dus kunnen kiezen voor alleen maar gele strepen. Omdat ik dacht dat ik daar niet mee uit zou komen, koos ik ervoor om en om gele en blauwe strepen te maken. Ik had 2 kleuren geel, dus die zijn ook weer om en om gebruikt.
Het is een fijn paar sokken, ze zitten erg fijn aan mijn voeten. Ik was nog een beetje bang dat het goudkleurige garen misschien vervelend zou aanvoelen, maar ik voel er helemaal niets van.

Wat heb ik verder nog gedaan? Nou, ik ben verder gegaan aan het beige vest.
Dat ziet er nu zo uit:


Excusus voor de slechte foto's, maar met een rondbreinaald onderin, kun je het vest natuurlijk niet mooi glad ophangen. Het valt me reuze mee, ik heb nu nog 2 bollen, dus dat is genoeg om het vest mee te kunnen af maken. Dat ga ik vanavond maar weer eens even oppakken. Het is niet heel veel werk meer, en dan kan ik hem blocken en gaan dragen. Want ik denk dat het wel een lekker warm vest is, en voorlopig is het nog geen voorjaar.

En verder ben ik vooral druk bezig geweest voor de eerste markt waar we zullen staan dit jaar.
Het is op zondag 13 maart, in sporthal De Hullen, Ceintuurbaan Zuid 6 in Roden.
De markt duurt van 10 tot 17 uur.
We zouden het heel leuk vinden om jullie daar te ontmoeten. 
Het is een markt die binnen in de sporthal wordt gehouden, en we hebben dus geen kramen maar tafels. Dat is nog een uitdaging, want we kunnen dan niet van alles ophangen, zoals wij dat gewend zijn te doen op de kramen. 
We kunnen dus ook niet ons hele assortiment meenemen. Mochten jullie speciale wensen hebben, laat het ons dan weten, dan zorgen wij dat we dat meenemen en klaar hebben liggen bij onze tafels.

Omdat deze markt 2 weken voor Pasen wordt gehouden, ben ik druk bezig geweest om hiervoor wat dingetjes te maken. Zo heb ik een paashaasje ontworpen, voor op een voorraadpot.
We willen hiervan pakketjes maken, inclusief de bijbehorende pot. 
Kan nu nog niets laten zien, ben druk bezig om het patroon uit te werken, want uiteraard doen we dat er ook bij.
En verder ben ik tussendoor paaseitjes aan het haken. Gewoon leuk, om een mandje met gehaakte paaseieren op de kraam te hebben staan. Hiervoor gebruik ik allerlei vrolijke kleurtjes.
Het is heel leuk om te doen, en ruimt ook weer heerlijk veel (heel) kleine restjes op. Want de eieren kun je natuurlijk 1 kleur geven, maar ook heel veel verschillende kleurtjes.
Ik kan het jullie nog niet laten zien, moet er nog foto's van maken. 
Maar blijf hier gewoon terug komen, dan zien jullie ze vanzelf voorbij komen.


En dan helemaal onderaan..............................ik ben van de wagen gevallen!
Niet letterlijk hoor, zo zeggen ze dat in het Engels als je je niet aan Cold Sheep hebt gehouden.
Ik kwam een aantal konen met 100% wol tegen. Ze stonden met een heleboel andere bij een kringloopwinkel.
 Kijk, hier zijn ze:

 900 gram steenrood, 850 gram zandgeel en 675 gram groen-geel gemeleerd.
Allemaal gemaakt op 30-11-1998, zoals in de binnenkant van de konen staat.
Het garen ziet er goed uit, is blijkbaar onder goede omstandigheden bewaard al die jaren.
Ik wil er graag 2 vesten van breien.
Dat zal een flinke klus zijn, want dit garen vraagt om dunne breinaalden.
Ik betaalde voor deze 3 konen slechts 8 euro!
Kom nog eens langs, dan zullen jullie vast wel zien hoe dit garen verwerkt gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten