zondag 14 februari 2016

Handwerkbeurs en prijs gewonnen

Hallo lieve mensen,
Het is hier vaandaag een druilerige dag, vanmorgen was het een witte wereld door sneeuwval vannacht, inmiddels is de sneeuw alweer weggesmolten en valt er natte sneeuw.
Maar dat kan mijn humeur niet beïnvloeden (in mijn hoofd hoor ik nu het liedje "ik ben vandaag zo vrolijk, haha).

De afgelopen dagen hadden leuke dingen te bieden op handwerkgebied.
Zoals jullie weten ben ik op Ravelry lid van de RestEnd groep, en daar doe ik mee aan een (heel vrijblijvende) KAL. Elke maand wordt er een nieuw thema bekend gemaakt, en dan maken we sokken aan de hand van dat thema. In januari was het thema Rode Rozen, en toen breide ik deze sokken:
Elke maand wordt een loting gehouden, en iedereen die heeft meegedaan die maand, kan een prijs winnen. En ik was de winnaar van januari!!!
Afgelopen week ontving ik mijn prijs, nou, zeg maar PRIJS. Het bestond namelijk uit heel veel leuke prijsjes. Wat aardigheidjes zoals thee met chocolade-smaak, een pen, wat roze en paarse schrijfblaadjes en een chocolade-paaseitje.
En 2 strengen prachtig garen!

De garens zal ik nog even apart laten zien:
Dit is 100 gram Traumsterne, van Wollträume, 75% scheerwol en 25% polyamide, looplengte 420 meter, naalddikte 2-3 en wasbaar op 30 graden (maar zoiets moois was ik echt alleen op de hand).

En dit is handgeverfde Merinowol, zelfde samenstelling, looplengte 550 meter, naaddikte 3-3,5.

Prachtig zijn ze, allebei!
Maar nu bedenken wat ik ermee ga maken.
Het zijn eigenlijk sokkengarens, maar ik vind het zonde om hier sokken van te breien.
Natuurlijk zijn ze heel geschikt als omslagdoek, maar die draag ik nooit, dus dat vind ik wel erg zonde van dit prachtige garen.
Misschien een zomertopje? Heeft iemand een idee, dan hoor ik het graag, want ik wil hier echt iets heel leuks van maken.

Gisteren was ik samen met mijn dochter op de Handwerkbeurs in Zwolle. We vonden het deze keer allebei weer een hele leuke beurs, gevarieerd en gezellig.
De eerste jaren dat we erheen gingen was het puur persoonlijke interesse in handwerken, maar nu heeft zo'n bezoek toch ook vooral een zakelijke bedoeling. Wat is er allemaal (nieuw) op de markt, waar zijn de mensen in geïnteresseerd en waar loopt men aan voorbij.

Privé houd ik me aan Cold Sheep, geen garen-aankopen voorlopig. Niet dat ik nou zo ontzettend veel voorraad heb liggen, maar genoeg om dit jaar mezelf mee te vermaken.
Maar ik wilde wel goed rondkijken naar andere merken garens, wat ons aanspreekt om ons assortiment mee te gaan uitbreiden. En dan eventueel een garen waarover we twijfelen aankopen, om zelf te ervaren hoe we dit garen vinden om mee te werken.
Dus heb ik gisteren toch 2 bolletjes garen gekocht:
Hier rechts op de foto liggen ze. Het is Schoeller + Stahl, Sockina Color. Hier wil ik een paar sokken mee gaan breien, en dan deze vrij intensief gaan dragen en wassen, om te zien hoe het garen zich in de praktijk houdt.

Verder kocht ik nog wat naalden, allemaal ook uit zakelijk oogpunt. De dikke breinaalden nr. 20 wil ik gaan gebruiken om een broomstick-sjaaltje te haken. Dat komt dan op de kraam te hangen als voorbeeld wat je kunt maken met een bepaald garen.
Links daarvan ligt een tapistry haaknaald nr. 3,5 met een soortgelijk verhaal. We willen dit uitproberen, en eventueel deze naalden in ons assortiment gaan opnemen.
En daar weer links van liggen knoopjes voor het vest dat ik aan het breien ben (dat is dus wel privé maar de Cold Sheep geldt alleen voor garens).
En een setje naalden voor frivolité. Dat heb ik altijd al eens willen leren. Mijn moeder had vroeger van die spoeltjes in haar naaidoos liggen, maar ik heb haar er nooit mee zien werken, en ik kan ook niets herinneren in huis wat zij daarmee gemaakt zou hebben. Dus ik denk dat mijn moeder het niet leuk vond om te doen.
Nu blijkt er een nieuwe manier te zijn. Je werkt niet met spoeltjes maar met naalden. Er werd een demonstratie gegeven hoe dit werkt, en het zag er erg leuk (en eenvoudig) uit. Dus een setje naalden aangeschaft, min of meer wel uit zakelijk oogpunt. Want als we het leuk vinden om te doen, kunnen we allerlei leuke producten gaan maken, die we dan weer kant-en-klaar kunnen gaan verkopen.

Ik had de 2 garens die ik had gewonnen meegenomen naar de Handwerkbeurs. Om te zien of ik er garens bij zou kunnen kopen. Maar dat is niet gelukt. Bij Bart & Francis wel een streng garen gevonden die qua kleur prachtig paste bij de wit-paarse streng, maar uiteindelijk deze niet gekocht. Omdat het garen heel anders was samengesteld, andere naalddikte vereiste, had ik twijfels of de garens wel zou kunnen combineren. Bovendien kostte de streng € 12,50 en dat vond ik teveel voor een streng waarvan ik helemaal geen idee had wat ik er dan mee ging doen. En ik ben tenslotte op Cold Sheep, dus toch maar niet gedaan.
Maar, de heren hebben ook dit jaar wel weer wat aan ons verdiend hoor. Ik geloof niet dat er een jaar is geweest waarin wij helemaal niets bij hen kochten. Dit keer kocht dochter het één en ander (voor privé-werkstukjes, dus laat ik hier niet zien).

We zitten weer vol plannen, het is dan ook helemaal niet erg dat het vandaag geen weer wordt voor een flinke boswandeling, kunnen we lekker crea-bea aan de slag. En vanavond rennen we dan wel weer wat calorietjes eraf tijdens ons half uurtje hardlopen.

Iedereen een fijne zondag!
En als je een leuk idee hebt voor mijn gewonnen garens, hoor ik dat graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten