donderdag 24 oktober 2013

herfstvakantie

Wat treffen we het met het weer in de herfstvakantie!
Deze week zijn we lekker vrij, en we hebben veel werk verzet. Zowel aan het vakantiehuisje is weer veel gewerkt, als ook in de tuin thuis. Daar was heel wat te snoeien. Het meeste snoei-afval is inmiddels in de houtwallen verwerkt, en de dikkere stammen liggen klaar om in kleinere stukken gezaagd te worden, om volgende winter in de houtkachel te verdwijnen. Moeten natuurlijk eerst een jaartje drogen, we werken dus altijd een jaar vooruit in voorraad.
Van handwerken is het dus nauwelijks gekomen.
Ik vertelde de vorige keer dat ik een bruin vest ging breien. Nou, dat gaat snel zeg! Het vorige weekend heb ik er 2 avonden aan gewerkt, en toen waren het achterpand en de voorpanden al klaar!
Tja, naalden nr. 5 werkt natuurlijk supersnel.
Gewoon op 2 rechte naalden, heen en weer gebreid, van boord af naar boven, en dan minderen bij de armsgaten. Je hebt dan geen zijnaden, wat ik mooier vind staan en prettiger vind dragen. En groot bijkomend voordeel: je hoeft niets aan elkaar te naaien!
De voorpanden en het achterpand apart afgebreid, en vervolgens breiend afgekant. Heel simpel gaat dat, gewoon een steek van het achterpand en voorpand samen op de naald nemen, en dan omslaan-doorhalen-af laten gaan. De 2e steek hetzelfde, en vervolgens de 1e steek over de 2e steek halen.
Zo krijg je ook op de schouders geen naden te zien, het loopt mooi vlak door.
Begin deze week al foto's gemaakt:
Voorkant:
 En achterkant:

Wat jammer dat de foto's wat overbelicht zijn, komt waarschijnlijk door het witte bloesje dat ik eronder had gedaan, plus de lichte achtergrond, in combinatie met het felle zonlicht die dag.
Zo lijken de kleuren totaal niet bij elkaar te passen, terwijl in werkelijkheid ze zo prachtig in elkaar overvloeien! En de glitter is ook niet terug te vinden!

Deze week heb ik zo af en toe 's avonds wat aan de mouwen gebreid, en die zijn nu ook al bijna klaar.
Dan nog een sluitbies en kraagje, en een lekker warm en heel zacht vest is klaar! Laat de winter maar komen.... maar nu nog even niet, nu nog even genieten van die heerlijke na-zomer deze herfstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten