maandag 18 februari 2013

foto in de zon en jullie raad gevraagd

Vandaag schijnt de zon uitbundig, dus even proberen of ik de kleuren van mijn aangekochte bolletjes nu beter over kan brengen:
Hm, niet echt een verbetering, jullie zullen het maar gewoon van me moeten aannemen dat het schitterende kleuren zijn, en oh, wat voelt die Alpaca fantastisch zacht aan!
Ik ben deze week lekker vrij. Al zo ongeveer volgeboekt met plannen, maar er zal zeker wel wat tijd overblijven om eens op Ravelry rond te speuren. Ik vind het altijd leuk om daar op zoek te gaan naar patronen en leuke idee├źn. Maar ik wil nu eens op zoek naar wat andere mensen al hebben gemaakt van dezelfde bolletjes die ik nu heb gekocht. Daar kom je dan soms weer verrassende dingen tegen.
Iedereen een mooie, zonnige week gewenst, en wie weet blijft er nog genoeg tijd over aan te breien, en jullie hier weer wat te laten zien.

Ik wil graag jullie advies. Op Ravelry heb ik gezocht op de Drops Alpaca die ik kocht, en er staan daar ruim 2000 mutsen op, gemaakt met diezelfde Drops Alpaca. Kan ik er vanuit gaan dat dit betekent dat de Drops Alpaca geen kriebel veroorzaakt? De 2 mutsen die ik deze winter breide voor manlief zijn qua model goedgekeurd, maar langer dan een half uurtje kan hij ze niet dragen, omdat hij dan zo'n vreselijke jeuk op zijn hoofd krijgt!
Zou de Drops Alpaca deze kriebel ook veroorzaken? Iemand ervaring hiermee? Ik verneem heel graag van jullie!

3 opmerkingen:

  1. Mijn nichtje heeft ook zo'n muts daar heb ik nu een randje vilt ingenaaid in een bijpassende kleur alleen waar geen haar zit zeg maar en dat helpt heel erg goed tegen het kriebelen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die tip had ik ook al van diverse mensen gekregen op Ravelry, maar mijn man wil een muts die vrij strak over zijn hoofd past, en aangezien hij al vrij kaal is, zou ik dan de hele muts moeten voeren. En dan kan ik misschien beter kiezen voor een acryl, dat is geen dierlijk materiaal, dus geeft het niet de kriebel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke wol, werk veel met alpaca van drops, blijft ook prachtig

    BeantwoordenVerwijderen