zaterdag 3 november 2012

eindelijk foto's...

...maar toch niet!
Ik was er de afgelopen week eens op uit getrokken, prachtig weer, volop zon en mooie herfstkleuren, en ik had een vrije ochtend, dus een wandeling gaan maken, en wat brei- en haakwerkjes meegenomen die ik in de afgelopen weken heb gemaakt, zodat ik ze onderweg op de foto zou kunnen zetten.
Wil ik ze net op de laptop over zetten, zodat ik jullie hier eindelijk eens kan bijpraten, blijkt de fotokaart van mijn fototoestel niet te passen op de laptop! En de kabel om tussen mijn camera en de laptop te plaatsen ligt aan de andere kant van het land!
Zit er dus niets anders op dan jullie zonder foto's bij te praten. Want dat is wel nodig, ik zag dat mijn laatste berichtje alweer dateert van 30 september, en inmiddels is het begin november!
Tja, heel erg drukke weken achter de rug. Ik schreef al eens dat dochterlief aan de andere kant van het land haar vervolgopleiding zou beginnen, en ik ben met haar mee-verhuisd! Door de weeks zijn we dus aan de ene kant van het land (waar zij haar opleiding volgt en ik werk, gelukkig kon ik worden overgeplaatst), en in de weekenden zijn we dan thuis bij manlief en de beestenboel! Uiteindelijk is het de bedoeling om met z'n allen te gaan verhuizen, maar ja, dan moet eerst ons huis worden verkocht. En tot die tijd hebben we dus een tussen-oplossing bedacht. Werkt goed, maar het is natuurlijk wel druk, want ik werk 30-39 uur per week, en heb dan elke dag ongeveer een uur reistijd. In de weekenden rijden we zo'n 400 km op en neer. In de spaarzame vrije tijd zit ik natuurlijk wel met een handwerkje in mijn handen, maar tijd om ze te fotograferen en/of erover te bloggen, is er bijna niet. Nu wilde ik er vanavond eens lekker voor gaan zitten, had zulke leuke foto's gemaakt, met het mooie zonlicht en de prachtige herfstbladeren, maar nu krijg ik die dus niet geplaatst. Ach, nou ja, dat houden jullie dan van me tegoed!
Ik heb vandaag knopen gekocht voor 2 vesten, het geel-beige vest met de donkerblauwe strepen. Daar heb ik ronde, goudkleurige knopen bij gekocht.


En voor het grijze vest met die streepjes in allerlei kleuren, heb ik ook knopen gescoord. Het is een moeilijke kleur grijs, geen enkele grijze knoop vond ik er mooi op staan. Het is eigenlijk een beetje grijs-groen en de mevrouw van de winkel liep heel resoluut op de afdeling groene knopen af, pakte een bepaalde koker, en ja hoor, dat waren helemaal de goede knopen!

Op de foto's liggen de knopen er nog los op maar zo krijg je toch een beeld van hoe ze zijn.
Morgen wil ik ze erop naaien, wie weet kan ik dan nog foto's maken van de vestjes, helemaal af! Alhoewel, af, ik heb het geel-beige vest al 2 keer geblockt, maar het blijft omkrullen. Dus dat zal misschien nog wel een derde keer moeten, of heel voorzichtig met het stoom-strijkijzer proberen?
Verder heb ik voor ons doordeweekse onderdak een pannenlap gehaakt. Ik had al een tijd gezocht in winkels, maar daar zag ik steeds wel ovenwanten, maar geen pannenlappen! Ik was met de 2e bezig toen ik in een winkel een mooi stel pannenlappen tegenkwam, met zo'n speciale achterkant, waardoor je ook heel hete pannen goed kunt beet houden. Ik heb altijd een probleem met pannen vasthouden, door de fibro is afgieten voor mij vrij lastig, en ik heb nogal eens een vinger verbrand aan een hete pan. Dus toen ik deze in de winkel zag, heb ik ze gelijk gekocht. De 2e pannenlap heb ik groter gehaakt, zodat ze nu dienst doen als grote en kleine onderzetter! Gehaakt van wat rest-bolletjes, dus ook nog eens lekker goedkoop bezig geweest!
Ik heb ondertussen een trui opgezet voor mij zelf, van 3 kleuren paars (wat een verrassing!) en ik brei weer eens zonder patroon, gewoon maar weer eens van onder naar boven, helemaal in het rond. Het worden 2 brede en 1 heel smalle streep, en het lijf is nu af.

De kleuren op de eerste foto komen er het beste bij, maar op de 2e foto kun je de strepen wat duidelijker zien.
Ik begin nu eerst aan de mouwen, en dan wil ik bovenaan een ronde pas breien. Het wordt een vrij nauwsluitend model. Dat is voor mij eigenlijk wel nieuw, ik draag over het algemeen nogal oversized truien. En vraag me niet waarom, met mijn maatje 36-38 kan ik nog gerust in wat minder wijde kleding rondlopen. Dus is dat een beetje mijn nieuwe voornemen: minder ruime kleding breien.
Ik had afgelopen winter een blauwe trui gebreid, van Katia Irish Tweed. Lekker voor in de tuin, dacht ik toen, maar daar werk ik nu natuurlijk nauwelijks meer in. Dus die wil ik gaan uittrekken, en er dan een wat meer sluitende versie van breien. Dat is ook een voornemen: als iets me niet bevalt, laat ik het niet in de kast liggen, maar ga ik er andere plannen mee maken. Zo zal ik waarschijnlijk ook de jurk die ik afgelopen winter breide, gaan uittrekken. Het is een mooi model (Nimph heet het patroon van Drops volgens mij). Maar ik vind het mij gewoon niet leuk staan, met als gevolg dat ik het dus ook niet draag.
Ik wil me prettig voelen in de kleding die ik draag, dus daar ga ik ook maar eens een keer een andere bestemming voor verzinnen.

Vandaag heb ik een heel leuk, nieuw brei-tijdschrift gekocht. Het heet Fantastische winterse brei-ideeen, is 132 pagina's dik, mag ook wel, het kost E 9,95! Dat vind ik eigenlijk behoorlijk veel geld voor een brei-tijdschrift, op Ravelry en garnstudio van Drops staat het vol gratis patronen! Maar in dit blad staan een aantal patronen, die ik wil gaan breien, dus dan maar eens een keer zo'n blad kopen.

Het is van de makers van Simply Stricken staat erop, dat zegt mij dan weer niets, maar lezers wellicht wel. Ik zal er morgen wat foto's van maken met het foto-toestel van mijn dochter, want haar fotokaart past wel in de laptop, kan ik die foto's hier nog bijzetten. Oh, dan kan ik misschien ook wel wat foto's maken van de vesten en de pannenlappen, kunnen jullie ze toch eerder zien!
In het blad staat een kabeltrui (staat ook achterop) die ik voor mijzelf wil gaan breien, en er staat een trui in met een Teckel erop, voor de kop en dan loopt het lijfje langs de zijkant van de trui door en zie je achterlijf en staart op de rug van de trui. Mijn dochter zag die in de winkel in het blad staan, en zei direct dat zij die graag wil! Tja, en dan staan er nog een stel leuke patronen in, voor kerstdecoraties, en kussens met Noorse patronen enz. dus ik denk dat dit blad zijn geld wel zal gaan opbrengen!

Er staan ook nog zo'n 10 truien en vesten voor mannen in, wel mooie patronen, zoals deze:

Nou, ik pak er nu lekker een breiwerkje bij, ben een paar dikke sokken aan het breien voor manlief, ook nog iets wat ik nog niet heb laten zien (alhoewel er aan saaie grijs-witte geitenwollen sokken ook niet veel aan is af te zien!).

Ik hoop morgen foto's te kunnen maken, en ze er hier bij te kunnen plaatsen, maar dan moet het weer wel meezitten. Zo niet, dan zal het waarschijnlijk pas volgend weekend gaan lukken, want ik werk deze week 39 uur, dus niet veel vrije uurtjes over.

Groetjes, en bedankt dat jullie mijn blogje blijven lezen, ook al was het hier even stil.
Goed weekend verder!
Anja

1 opmerking:

  1. Druk of niet, je hebt een boel gedaan op breigebied zie ik wel.

    Bloggen moet leuk zijn, het geeft niets als het een tijdje stil is. Al geniet ik wel van je blogjes.

    BeantwoordenVerwijderen