zondag 8 januari 2012

NIET SCHRIKKEN!


Ik had nog zo gewaarschuwd in de titel van dit blogje: niet schrikken!

De jurk was al een aardig eindje op weg, maar gisteren bij het passen beviel het me allemaal niet. De mouw werd veel te wijd, dus die moet smaller worden overgedaan, maar ook de jurk zelf werd veel te wijd.
Volgens het patroon moet je op een gegeven moment steken gaan meerderen. Dat zal bij een wat grotere kledingmaat vast wel zinvol zijn, maar ik heb 36-38 en nee, dan is het dus gewoon geen gezicht!
Dus weer helemaal uitgetrokken tot waar de meerderingen begonnen, en nu ga ik het gewoon nog maar een keer opnieuw breien, maar dan zonder meerderingen.

Heel eerlijk gezegd, ik was geneigd om het helemaal uit te trekken en er gewoon iets heel anders van te gaan breien, maar dochterlief weerhield mij daarvan. Ik ben nog niet zo weg van de pas, vind hem eigenlijk te druk, te bobbelig, en ik heb ook zo mijn twijfels of dat met blocken wel zal wegtrekken.
Mijn dochter beweert echter bij hoog en bij laag dat die pas mij wel heel leuk staat.
Misschien dat ik de pas eerst eens ga blocken? Het zonnetje schijnt hier, dus ik zou het kunnen proberen. Dan kan ik daarna beslissen of ik door brei aan de jurk, of iets anders begin.
Laat ik dat maar eens gaan doen.
Wordt vervolgd...

1 opmerking:

  1. Ik vind het heel knap dat jij zomaar een hele jurk aan het breien bent !

    Bedankt voor je reactie op m'n orchideeën! Dat zou de reden kunnen zijn, ja, alleen had ik bij het keukenraam twee orchideeën staan en dat ging dus niet goed. Achter staan ze èn boven de verwarming èn op het zuiden. Misschien dat dat de truuk is. :o)!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen