woensdag 12 oktober 2016

We gaan weer sokken breien...


Het is deze week echt herfst geworden,en daar horen lekker warme sokken bij.

Nu breide ik een jaar of 3 geleden een paar sokken voor manlief, met een dubbele draad, dus lekker warm en stevig. Ik breide 1 draad Drops Fabel en 1 draad Zareska Maris samen.
Op de foto hierboven zie je de sokken, samen met nieuwe bolletjes, om nog zo'n zelfde paar te breien.
Want deze sokken zijn zijn lievelingssokken.

De sokken waren inmiddels wel gaan slijten hoor. Natuurlijk weer vergeten om er een foto van te maken, maar onder de bal van de voet en boven de hiel waren ze heel dun geworden. Ik heb vroeger nog geleerd hoe je sokken moet stoppen, dus ze zijn nu weer prima in orde. Al onze sokken gaan gewoon in de wasmachine, en dit paar doorstaat dat uitstekend, zonder dat de garens gaan pillen.

De Drops Fabel kocht ik altijd bij De Schapekop in Nieuwpoort, maar helaas, zij hebben de winkel gesloten. Dus op internet op zoek gegaan naar een ander verkooppunt. En er blijkt geen winkel ook maar enigszins in de buurt te zijn, waar Drops Fabel wordt verkocht. Dus heb ik mijn garens in een online winkel gekocht. Haha, we hebben zelf een webwinkel in garens, en nu bestel ik bij een soortgelijke webshop. Maar ja, wij hebben Drops niet in ons assortiment (en zijn ook niet van plan om dat wel te gaan doen).

Dit was het pakketje dat ik ontving:

8 bolletjes Drops Fabel, vacuum verpakt zodat het als brievenbuspost kon worden verstuurd.

En dit zijn de bolletjes, nu ze weer lucht hebben gekregen, samen met de Zareska:
Jullie zien het, ik kan voorlopig vooruit met sokken breien.

Hoe zeer ik ook houd van de warmte van de zomer, ik vind het ook altijd weer heel erg gezellig als het weer vroeger donker wordt, gezellig een kaarsje aan, warme chocomel, en een handwerkje in de handen.
Geniet er allemaal van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten