zondag 29 maart 2015

Het zonnetje in het huis halenHet is hier vandaag een natte, sombere dag. Maart roert zijn staart zogezegd. Maar niet getreurd, als het zonnetje niet door de wolken kan prikken, halen we gewoon zelf het zonnetje in huis.
En dan maken we vrolijk gekleurde bloemetjes zoals hierboven!

Want al heb ik 2 weken niets aan jullie laten zien, ik heb echt niet stil gezeten hoor!
Ook dit jaar willen we met de breinaald weer op een aantal jaarmarkten gaan staan.
De eerste is op zondag 26 april, van 11 tot 17 uur, in Exloo.

We willen zorgen dat we voor die tijd wat voorbeelden klaar hebben, gemaakt met de garens die we verkopen. We verkopen bijvoorbeeld sokkengaren Invicta Colour van Scheepjeswol. Dit garen heeft een prachtig kleurverloop, haast zonde om dat alleen maar te gebruiken voor sokken, Dus ga ik er een omslagdoek van haken, Die kunnen we dan op de kraam ophangen, zodat het kleurverloop van dit prachtige garen beter zichtbaar wordt dan op een bol.
Ik ben al een stukje begonnen:
Een eenvoudig patroon, dat leek mij het beste geschikt, om toch vooral het garen voor zich te laten spreken. En het haakt verbazend snel weg. Ik gebruik haaknaald 41/2. Het patroon is gratis te downloaden op Ravelry: hier

Maar ik begon dit verhaaltje met een foto met allemaal bloemetjes en blaadjes. Die heb ik gisterenavond gehaakt. Ik heb op internet gezocht naar patronen, maar kwam niet veel tegen dat ik leuk vond. Behalve dan bij Lucy van Attic24, jullie vast wel bekend. Ze schrijft een heel kleurrijk blog:  klik hier om haar blog te bezoeken.
Zij maakte in het verleden ook een paar kransen, die ze versierde met bloemetjes en blaadjes. Ik heb wat van haar patroontjes gebruikt, en er dan vervolgens toch meestal weer mijn eigen draai aangegeven.
Vanmorgen heb ik de bloemetjes en blaadjes op een krans geprikt. Ik heb ze tijdelijk vastgezet met gekleurde kopspeldjes. Nu even weggelegd, en dan kijk ik later of het zo naar mijn zin is of dat ik hier en daar toch nog wat wil verplaatsen.
Uiteindelijk nog een mooi lint er om, en klaar is de krans. Nou, als dit niet het zonnetje in huis haalt, dan weet ik het niet meer. Om er een foto van te maken heb ik de krans op tafel gelegd, vlak voor het raam, om er zoveel mogelijk licht op te krijgen. Bah, somber weer!

Afgelopen weken haakte ik ook nog wat pannelappen: 3 setjes geel/wit:
Een effen groen setje met een roomkleurig picotrandje:
En een rood setje met ook een roomkleurig picotrandje: 
Ja, ze moeten beslist nog worden geblockt, maar ik wilde jullie toch even laten zien wat ik de afgelopen 2 weken heb gemaakt.

Dit is een lapje dat ik haakte van Scheepjeswol Sunkissed. Een nieuw garen in het assortiment van Scheepjeswol.Het heeft een toepasselijk naam gekregen, alsof delen door de zon zijn "verbleekt".
Nou, daar is op de foto niet veel van te zien, lastig fotograferen hoor zonder goed daglicht.
Gewoon een lapje gehaakt met wat dichte en open stukjes, om klanten op de kraam te kunnen laten zien/voelen. We hebben er ook bijpassende, parelmoer knoopjes bij.

En ik ben ook nog bezig geweest met het maken van hartjes, en ze te voorzien van knoopjes middenop. Ik wil er tas/sleutelhangers van gaan maken, dus de kralendoos en lintjesdoos mogen binnenkort ook weer tevoorschijn komen. Onderin zie je een koker ligen, daar zitten de ringen in voor de sleutelhangers.

Ik ga maar weer lekker aan het freubelen, en wens jullie allemaal een mooie ZONdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten