maandag 19 mei 2014

meer gemaakt dan wat ik jullie liet zien

Toen ik de vorige keer jullie had bijgepraat over wat ik de laatste tijd had gedaan, had ik achteraf het gevoel "is dat alles wat ik heb gedaan in die tijd?".
Nee dus, toen ik de volgende ochtend mijn kledingkast opende, zag ik daar 2 WIP's hangen, 
die inmiddels dus helemaal geen WIP's meer waren.
Ik heb ooit via Ravelry 2 WIP's ontvangen van een andere Raveller. Zij zag er niet overheen om ze af te maken, en gaf ze weg! De ene was een zomertrui die ik al heel lang geleden hier liet zien.
Deze:


Ik kreeg toen nog een andere zomertrui, blauw-gemeleerde katoen. Ik heb er een hele tijd over gedaan om te bedenken hoe ik die trui zou afmaken. De trui had een wijde boothals, en dat draag ik dus niet graag. Maar de trui was zo mooi gebreid, dat ik het zonde vond om hem uit te halen. Ook de mouwen waren al gebreid, wijde mouwen zonder manchetten, en ook daar houd ik niet van.
Toen ik vorige maand tegen 4 bolletjes oranje Online Cotton Stretch aanliep (slechts 1 euro per stuk!), wist ik het opeens! Bij de hals maakte ik extra stukken, zodat de hals minder bloot is. De mouwen haalde ik gedeeltelijk uit, en de mouwen en de onderkant van de panden werden vervolgens met strepen gebreid. De trui staat heel leuk! (sorry, moeten jullie maar even van me aannemen, heb geen foto van mezelf met de trui aan).

 En ik had nog een andere WIP afgemaakt, maar hier niet laten zien:


Dit vest breide ik ooit, maar de hals beviel me niet. Dus besloot ik om de halsboord uit te trekken, en er een andere halsboord aan te haken. 
Ik heb er even een badhanddoek in gelegd, zodat jullie de rand ook echt kunnen zien.

 Zo, weer bijgepraat.

En wat deed ik de afgelopen week? Nou, heel veel uren werken, dus weinig uurtjes vrij voor handwerken. Ik had opeens zin om een kleerhangertje te maken voor een babytje. Maar ja, geen kleine hangertjes in huis! Wat doe je dan? Nou, gewoon een stukje van een grote hanger zagen.

Kijk maar, links is het er al afgezaagd, rechts nog niet.
Het hangertje aan beide kanten gezaagd:
 Lapje in het midden over de haak doen...
 …en dicht haken.
 Dochter gevraagd of zij een bloemetje wil haken om er op te doen, eindresultaat houden jullie tegoed.

En ik heb ook mijn sokjes/sneakers af. Twee paar sokken, gebreid van Drops Fabel, hadden slechte plekken bij de tenen, de bal van de voet en de hielen. Dus besloot ik ze uit te halen, en van de goede delen een nieuw paar te breien. En toen ik op de Duitse Rest-End-Ravelry-groep zag dat ze daar een zomer-sneaker-KAL hadden, bedacht ik dat het wel eens leuk zou zijn om er sneakers van te breien.
Ik heb altijd koude voeten, ook in de zomer, dus ook dan draag ik sokken van sokkenwol, geen katoenen sokken voor mij!
Volgens mij heb ik jullie nu echt helemaal bijgepraat.

Ik ga nog lekker even buiten zitten, genieten van het mooie weer, uiteraard met een handwerkje in de handen. Het volgende kleerhangertje staat al op het programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten