donderdag 19 december 2013

Drops Alpaca


Deze prachtige Drops Alpaca kocht ik eerder dit jaar op de Handwerkbeurs in Zwolle.
Ik had er nog geen directe plannen mee, maar vond de kleuren zo mooi, en de Alpaca voelt zo heerlijk zacht aan, dat ik mezelf eens flink verwend heb die dag, en 7 bollen kocht.
Ik wil er een trui van breien, en heb het patroon inmiddels uitgekozen.
Ik heb restant-bolletjes Katia sokkenwol, gemêleerde wol met dezelfde kleuren erin als van de bollen Alpaca. Ik liet jullie daar ook al eens een foto van zien:


De blauwe restantbol Drops Fabel op de voorgrond lijkt op de foto er niet bij te kleuren, maar dat doet 'ie in het echt wel Ik weet nog niet of ik hem ga gebruiken.

Ik wil er een trui van maken die op de website van Garnstudio staat, nummer 122-41:

En ik maak het mezelf natuurlijk weer (onnodig?) moeilijk, want ik ga de trui top-down breien.
Enerzijds omdat ik vind dat dat vaak een mooier resultaat geeft bij een meerkleurig breiwerk met een ronde pas, anderzijds omdat ik op deze manier kan zien of ik ga uitkomen met de 3 bollen paars als hoofdkleur. Zo niet, dan kan ik er aan de onderkant nog een meerkleurige rand aan breien, in plaats van de effen onderkant die in het patroon wordt gebruikt.

Ik heb net een schemaatje zitten maken, welke kleuren ik waar wil gebruiken. Het blauw heb ik daarbij niet gebruikt, ik zal gaandeweg wel bepalen of ik die kleur alsnog toe voeg of niet.

Een Knit-Pro rondbreinaald 3.00 mm gepakt, 100 cm lengte, hopelijk is dat lang genoeg, ik denk het wel. En ik heb de steken voor de halsboord net opgezet, en met de magic-loop methode tot een rondje gebreid. Nu eerst 2r 2av halsboord breien, en dan kan het leuke werk beginnen!

Oh ja, als jullie je afvragen hoe het met dit mandje staat:


De 2 lichtgrijze vlakken liet ik jullie al zien. Ik heb er een witte baan bij gehaakt, en die 3 banen zijn inmiddels aan elkaar gehaakt. Ik heb alles gehaakt met een dubbele draad, omdat ik een warme sprei/deken ervan wil maken, en dat lukt ook wel, maar daar gaat wel veeeeeeel garen in zitten!
De lichtgrijze en witte bollen zijn nu grotendeels verbruikt, de middenbaan voor de sprei is klaar, maar nu moeten er aan weerskanten nog banen langs komen om de sprei ook breed genoeg te maken om op een eenpersoonsbed te passen. En daarvoor heb ik dus niet genoeg garen meer over.
Dat projectie dus maar even aan de kant gelegd, ik zal, als ik met de kerstdagen thuis ben, eens op het gemak uitzoeken wat er nog in de voorraadkast ligt en geschikt is om hierbij te gebruiken.

Ik moet morgen, maandag en dinsdag nog gewoon werken van 9 tot 6 uur. Dan de 2 kerstdagen lekker vrij, en ook de vrijdag en zaterdag erna ben ik vrij! De maandag en dinsdag (30 en 31 december) heb ik vrij gevraagd, maar pas als volgende week maandag het nieuwe rooster op het prikbord hangt, weet ik zeker of ik die dagen vrij ben. Hoe dan ook, ik ben in ieder geval 5 dagen achter elkaar vrij, dus dat is heel fijn. Of er van breien wat komt, en hoeveel dan, ik heb geen idee. We zullen het zien.

Dit is waarschijnlijk mijn laatste blogje van dit jaar.
Ik wil jullie allemaal alvast heel prettige kerstdagen wensen, een veilige jaarwisseling, en een mooi, gezond en creatief 2014!

En natuurlijk wil ik jullie graag nog eens bedanken voor jullie bezoekjes hier, ik vind het zo leuk als ik inlog om een berichtje te gaan schrijven, en ik zie een balkje met hoeveel mensen de moeite hebben genomen om mijn blogje te bezoeken. Jullie zijn allemaal van harte welkom, en ik zou het best leuk vinden als jullie eens een keertje een reactie achterlaten.

Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten