zaterdag 1 juni 2013

Eindelijk ben ik er weer!

Tjonge, dacht ik de vorige keer dat ik hier een berichtje achter liet nog, dat ik vast wel tijd zou vinden om regelmatig een blogje te schrijven, zijn er zomaar bijna 2 maanden voorbij gegaan zonder ook maar 1 stukje tekst of een fotootje!
Maar ik heb niet stil gezeten in de tussentijd. We zijn druk bezig om ons vakantiehuisje tot een vakantie-paleisje om te bouwen.
Als we 's avonds nog eventjes wat zitten voordat we gaan slapen, heb ik natuurlijk (bijna) altijd een werkje in mijn handen. 
De kussentjes die ik haakte van allerlei restjes rode, witte en blauwe katoen zijn inmiddels af, en worden al gebruikt.
Hier de ene kant, met 3 kleuren:
En de andere kant, links van wit en blauw, rechts van 2 kleuren blauw gehaakt:
 Inmiddels ben ik aan een groot project begonnen: een sprei, voor over 1 van de bedden in het vakantiehuisje. Het patroontje heb ik ergens van het internet gehaald, maar ik heb echt geen flauw idee meer op wiens blog ik dat nu ooit tegen kwam.
Het is heel eenvoudig, je maakt een rij lossen met daarop een rij stokjes, en dan ga je de volgende 2 toeren steeds herhalen: met een bijkleur haak je 2 lossen, daarbij 2 stokjes overslaan en in het 3e stokje haak je een vaste. dit herhaal je de hele toer. De volgende toer haak je met de hoofdkleur, je haakt 3 stokjes om de 2 lossen van de vorige toer heen, en ook dit herhaal je de hele toer. En dan krijg je dit:
 Inmiddels is het al een veel langer stuk geworden, het haakt zo makkelijk weg. En het is echt een geweldig smash-buster. Dit zijn de bijkleurtjes die ik gebruik:
 En dit is de hoofdkleur:
Deze katoen zat in de (inmiddels bij trouwe lezers wel-bekende) dozen die ik zo'n anderhalf jaar geleden kocht op Marktplaats. Wat heb ik daar al veel plezier van gehad! Maar 100% katoen bevalt me toch niet zo goed voor kleding. Daarom ga ik er nu een sprei van haken. Ik haak nu dus een lange strook, die ik in het midden van de sprei wil gebruiken. En dan maak ik nog een aantal stroken, die ik uiteindelijk aan elkaar zet, tot het groot genoeg is voor een sprei. Een geweldige manier om heeeeeeel veel katoentjes en restjes op te maken.
Ik was gewoon willekeurig de bijkleuren gaan gebruiken. Toen ik op een gegeven moment eens goed het resultaat op dat moment bekeek, zag ik tot mijn grote verbazing, dat ik 2 keer exact dezelfde kleurvolgorde had gebruikt! Echt puur toevallig, maar ja, mijn sterrenbeeld is Maagd, en die staan nu eenmaal bekend als een Pietje Precies. Dus zomaar willekeurig kiezen kan mijn koppie kennelijk niet eens, dan zit er toch een soort van systeem in, ook al is het dan niet bewust.
De volgorde is ook best lang, namelijk geel, lichtblauw, rood, donkerblauw, geel, donkerblauw, rood, lichtblauw, geel, donkerblauw, rood, donkerblauw. Nou goed, toen ik zag dat ik dat 2 keer had herhaald, besloot ik ook maar om het dan te blijven herhalen, net zolang tot er 1 van de kleuren op zou raken. Dat is tot nu toe niet gebeurd, dus ik kan voorlopig nog wel vooruit.

Binnenkort maar eens in mijn voorraadkast duiken, welke restantjes er allemaal gebruikt kunnen gaan worden. Echt een superleuk haakwerkje, en een supergoede smash-buster, wat willen we nog meer?
Nou, misschien het zonnetje en een wat hogere temperatuur? Want het is tenslotte vandaag al juni, waar blijft die zomer toch?

Lieve lezers, ik hoop dat ik de volgende keer wat sneller terug ben met een nieuw verhaaltje en nieuwe foto's.
Ik wens iedereen een heel fijn weekend!
Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten