woensdag 23 januari 2013

Koud weer, warme trui

Ik hoorde op de radio dat vandaag de elfde dag op rij is, dat de temperatuur in Nederland, zowel 's nachts als overdag, onder het vriespunt blijft! Heel normaal in veel andere landen, maar schijnbaar vrij uniek in ons koude kikkerlandje. Warme-truien-weer dus! Daarom heb ik me er vandaag maar eens toe gezet om de Teckel-trui voor mijn dochter af te maken. De mouwen moesten er nog worden in gezet (vind ik geen leuk werkje, maar ik moet toegeven dat ze heel mooi in de trui zitten). En het maaswerk moest nog worden afgemaakt, een halve Teckel is ook zo zielig...
De trui heb ik net klaar, straks "alleen nog maar" de draadjes aan de binnenkant wegwerken, en dan kan ze de trui aan.
Ik moet me daar straks echt toe zetten, want heel eerlijk gezegd heb ik nu wel weer lang genoeg een maasnaald in mijn handen gehad, ik ben toen aan breinaalden!
Foto's volgen nog, dat zal ws. pas in of na het weekend worden, want pas in het weekend heb ik weer tijd om bij daglicht foto's te maken.

Ik was ondertussen ook begonnen aan dikke sokken voor mijn man. Met effen-blauwe Fabel en restbolletjes van Katia. Kijk maar even goed hoe ver ik ben gekomen....


.... want inmiddels zijn ze uitgetrokken!
Ik ben best een piet precies (of een pietlut, het is maar hoe je het bekijkt). In ieder geval, ik wil een paar sokken identiek hebben, niet broertje-zusje. Leuk om te zien bij anderen, maar mij voldoet dat niet.
En dit paar sokken werd niet gelijk genoeg naar mijn zin. Dan zit er maar 1 ding op: uittrekken.
Ik heb inmiddels andere wol uit mijn voorraad gepakt, een restant-bol Zareska en een bol die wonderwel geen band meer heeft (dat is niet echt iets voor mij, ik ben, zoals ik al schreef, nogal een piet precies, dus wol zonder band, dat past niet bij mij. Ik ben bang dat dochterlief tijdens een speurtocht naar wol het bandje per ongeluk los heeft gemaakt, want de wol is op een bol gebonden, en dan stop ik het bandje altijd tussen de laatste omwikkelingen).
Nou goed, ik ga dus een nieuw paar breien, steeds met 1 draad Fabel en dan om en om een naald met Zareska en een naald met naamloze wol. En ik ga ze dan ook eens een keer ieder apart breien. Meestal brei ik sokken van zelfstrepende wol, en om dan zeker te zijn dat de sokken identiek worden, is het handig ze tegelijkertijd op 1 rondbreinaald te breien. Maar dat gaat, bij mij althans, wel trager. Dus nu ga ik maar eens voor het breien van sok voor sok, want het is wel handig als manlief de dikke sokken kan dragen nu het nog winter is!
Oh ja, dit zijn de wolletjes die ik met de Fabel ga samenbreien:

En nu, hup, de draadjes afwerken van de trui, zodat dochterlief morgen een warme trui aan kan naar school!
Fijne avond allemaal, en weer bedankt voor het langskomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten