zaterdag 15 september 2012

Vrije Vestjes KAL Ravelry

Op Ravelry doe ik mee aan een KAL (knit along) bij de Dutch Crafters Group: de vrije vestjes KAL.
Iedereen breit een vestje, en je bent in je keuze qua patroon en materiaal.
Ik gebruik de Etude-in-Stripes als handleiding, maar ik wil geen openvallend vest, maar eentje met een sluiting, dus de voorpanden maak ik breder.
Het ziet er op dit moment zo uit:


Moeilijk vastleggen van alle kleurtjes, maar het begint met groen, verloopt dan naar geel, roze, paars, blauw, grijs enz. Steeds 2 strepen met de hoofdkleur donkergrijs (gewoon Action-bollen) en dan 2 strepen in kleur. Daarvoor gebruik ik allerlei strengetjes borduurwol die ik bij een kringloop kocht en restantjes die ik nog had:
Daar had ik aanvankelijk een trui mee gepland, was ook begonnen met een fair-isle patroon, maar het werd niet zoals ik verwachtte, dus weer uitgetrokken. En toen bedacht ik dat het wel heel leuk zou werken met streepjes, en dan in kleur verlopen.
'
Ik denk dat ik de rest van het vest gewoon effen grijs ga breien, anders vind ik het wel een heel bont gevalletje worden, en dan misschien onderin de panden en mouwen nog een paar streepjes.

Iedereen een fijn weekend verder, en tot een volgende keer (omdat ik nu heen en weer reis tussen woonplaats en verblijfplaats, en dat ligt ruim 200 km uit elkaar, en ik dus ook heel druk ben met werk, zal ik voorlopig wat minder regelmatig bloggen ivm tijdgebrek, maar breien doe ik wel, dus zo af en toe laat ik hier weer resultaten zien).


 

2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er leuk uit met deze kleuren.
  Ik heb nog geen wol van de action gehad,bevalt dat om mee te breien.
  Leuk om te combineren met borduur wol.
  Veel brei plezier er verder aan.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi al die kleurige streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen