zaterdag 4 augustus 2012

En alweer is er een week voorbij!

Tjonge, wat gaat het soms snel, voor je het weet is er alweer een week voorbij gevlogen.
Ik vind het knap dat sommigen echt dagelijks een blog schrijven, waar halen ze de tijd vandaan?!
Naast gezin, werk, huishouden blijft er helemaal niet zo gek veel vrije tijd over, en eerlijk gezegd zit ik dan liever 's avonds een uurtje op de bank te breien, kijkend naar NCIS of Without a trace of CSI enz. dan dat ik dan achter de computer kruip.
Vandaag scheen de zon heerlijk, en ik heb weer foto's gemaakt vandaag, dus ik heb wat te laten zien:
Eerst maar eens het rode vest in een wat betere kleurstelling:
En achterkant:
En dan het ecru vest met blauwe banen. Ik heb inmiddels de mouwen af, en brei nu de panden tot de gewenste lengte. Dan komt er nog een (vrij brede) sluitbies aan, dus voorlopig ben ik daar nog wel even zoet mee:
En de voorkant:
Dat ziet er een beetje raar uit zo, maar dat komt door de rondbreinaald onderin.

Altijd als ik richting het einde van een groter breiwerk raak, begin ik al te verzinnen wat ik nu wil gaan doen. De 2 handwerkwinkels die hier in de regio zijn, zijn allebei gesloten ivm zomervakantie. Goed moment om eens door de eigen voorraad te gaan. Ik heb o.a. de volgende projectjes verzonnen:
De paarse bolletjes kocht ik op de Handwerkbeurs in februari bij de Belgische jongens, en de bol Monte Carlo komt van de ruiltafel in Nieuwegein in april dit jaar. Ik wil er een trui van breien, topdown, raglan, een soort van Candy Stripe Noro Raglan (sorry, krijg de link niet geplaatst, maar kijk bij Ravelry bij de patronen en je zult zien welke ik in mijn hoofd heb).

Ook zocht ik deze kleurtjes bij elkaar:
De kaartjes kocht ik een keer bij de kringloopwinkel. Deze wolletjes worden normaal gesproken gebruikt voor het borduren van kussens op dik (meestal voorbedrukt) stramien, maar natuurlijk ook prima te gebruiken als brei-wol. De blauwe streng rechts mocht ik ontvangen via de Nederlandse RAK-groep, de overige zijn voornamelijk restanten van vorige projecten.Het is bij elkaar bijna 400 gram! Ik wil er een trui of vest mee gaan maken, en dan de kleurtjes inbreien in een Noorse pas bijvoorbeeld. Ik moet alleen nog eens goed nadenken over welke hoofdkleur ik hierbij ga gebruiken. Maar ach, de handwerkwinkels blijven nog wel even gesloten, dus alle tijd om te bedenken. Misschien wordt het een grijstint. en dan onder aan mouwen en panden ook een fair-isle-achtig inbreipatroon, zodat ik een gedeelte van de kleuren bovenin kan gebruiken, en een gedeelte onderin. Suggesties zijn van harte welkom!!!


1 opmerking:

 1. Hallo Anja.
  Zeg dat wel de weken vliegen voorbij,voor dat je er om denkt staat de kerstboom er weer hahahaha.
  Wat een prachtig vest is het geworden.
  En de grijze word ook heel mooi,succes met het afmaken er van.
  Dat zal heel mooi staan als je die kleuren inbreid,in een Noorse trui.
  Fijn weekend verder groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen