maandag 7 mei 2012

andere knoopjes en sokken

Hallo allemaal,

Voordat ik het ga hebben over de andere knoopjes en de sokken uit mijn titel, eerst even dit:
Helaas heeft Angeli, van het blog Angeli's losse steekjes, besloten haar blog te be-eindigen, en het blog ook helemaal te verwijderen  (link naar het blog stond in de rechterzijlijn bij mijn favoriete blogs).
Zij schreef regelmatig ook over andere, meer persoonlijke zaken, dan alleen breien, en stond ook met haar volledige naam vermeld op de blog. Aan het bloggen beleefde ze de laatste tijd niet meer zoveel plezier, en omdat ze het toch niet zo'n prettig idee vond dat allerlei "vreemden" van alles over haar te weten konden komen via haar blog, heeft ze besloten te stoppen, en het blog volledig te verwijderen.
Ik vind het jammer, las haar berichtjes altijd graag, en vond het ook een leuk blog om nog eens in "terug te bladeren", maar ik begrijp dat het wel heel veel werk zou zijn geworden om alle berichtjes van een paar jaar door te gaan spitten op persoonlijke gegevens. En dat ze daarom maar heeft besloten alles te verwijderen. De sok-blockers die ik op mijn foto's gebruik, zijn door haar man gemaakt, en heb ik als RAK van Angeli mogen ontvangen, dus ik heb een aandenken aan je, Angeli, en op Ravelry komen we elkaar vast nog wel tegen.

Dan de andere knoopjes. Ik schreef al over de knoopjes die ik bij Grootmoeders Knoopendoos kocht, en op mijn Must Have Cardigan wilde gebruiken. Zo mooi als ik ze er bij vond passen, zolang ze nog op hun kaartje zaten, ze lelijk vond ik ze combineren toen ik ze stuk voor stuk op het vest had liggen.
Dus deze knoopjes zijn het uiteindelijk niet geworden, maar bij mijn wolwinkeltje in het naburige dorp vond ik knoopjes, die ik er veel beter bij vind passen, en dat ziet er nu zo uit:
Ook nog even twee fotootjes van het vest, als ik het aan heb:

Blijft lastig vind ik, draag-foto's van jezelf maken.
\
En dan heb ik ook nog, voor het eerst van mijn leven, een paar sokken voor mijn man gebreid. Deed mijn moeder vroeger, maar die kan dat al jaren niet meer, en zijn (grote) voorraad handgebreide sokken was nu toch echt op. Dus kwam het verzoek of ik niet eens een paar voor hem wilde breien.
Van 3 bollen Scheepjeswol Noorse wol extra:

Maakte ik dit paar sokken:

En manlief vind ze prima! Dus dat zal in de toekomst wel vaker hier langs komen, een paar sokken voor manlief. (de sokblockers van Angeli zijn in mijn maatje 35, dus wat te klein om manlief's sokken maat 43 goed te passen).