maandag 26 maart 2012

vestje is weggegeven

Leuk, de reacties die ik kreeg op het paarse vestje. Inmiddels heb ik geloot, en vandaag gaat het vestje op weg naar de winnares. Ik hoop dat het haar past, en dat ze er nog heel veel draagplezier van zal hebben!

vrijdag 23 maart 2012


Hebben jullie dat nu ook wel eens? Je breit iets, het wordt helemaal zoals je het voor ogen had, maar... je draagt het niet, het ligt maar in de kast, omdat je het wel heel erg leuk vindt, maar je er gewoon niet prettig in voelt.
Dat is wat er bij mij is gebeurd met het paarse top-down vest. Ik heb het met heel veel plezier gebreid, vond het heel erg leuk om eens een vest top-down te breien, om al die verschillende kleurtjes erin te verwerken, om een RAK te ontvangen toen ik tekort kwam aan de hoofdkleur, kortom, met heel veel plezier denk ik terug aan het maken van het vest, maar ik draag het nooit! Het past goed, en volgens mijn omgeving staat het me ook goed, maar ik voel me er gewoon niet prettig in. Het is gewoon niet mijn ding. Die lange boorden aan de panden en de mouwen vind ik heel leuk om te zien, maar ik vind het niet prettig om zelf te dragen. Dus heb ik een besluit genomen: Ik ga er afscheid van nemen. Ik kan het nog wel jaren in mijn kast laten liggen, maar dragen zal ik het niet, dus dan vind ik het onzin om het te bewaren.
Mocht er hier iemand zijn die ik er een plezier mee kan doen, laat het me dan even weten. Tegen betaling van de verzendkosten is het dan voor jou. Mochten er meer aanmeldingen zijn, zal ik loten.
En als er geen lezers hier reageren, zal ik het aanbieden op Ravelry. Als ook daar niemand interesse heeft, breng ik het bij de kringloop. Want het zomaar weggooien, nee, dat doe ik niet, dat vind ik zonde. Maar het ongebruikt in de kast laten liggen vind ik net zo zonde.
Dus: mocht je interesse hebben, reageer even. Het is maat S (36-38). Als er in het weekend geen reacties hier komen, zet ik het op Ravelry.
Iedereen vast een heel fijn, en lekker zonnig weekend gewenst!
Anja

maandag 19 maart 2012

blauwe trui is klaar

Het is alweer ruim een maand geleden, dat ik een proeflapje liet zien. Het was gemaakt van Katia Irish Tweed, verrast prettig materiaal om te breien (op de bol voelt het namelijk best stug aan).
Het is een heel eenvoudige trui geworden, gewoon om lekker aan te trekken als ik in de tuin bezig of zo.
De kleur is moeilijk op de foto te vangen, deze foto toont de kleur beter:
Op Ravelry staan ook niet echt duidelijke foto's, hier eentje die nog iets beter de kleur weergeeft:
Alhoewel het hierop weer wat donkerder lijkt dan in het echt, en de paarse vlokjes erin hier niet te zien zijn.


De pyjama voor onze hond bevalt me niks. Het patroon bevat alleen een klein goed aan de buik, en voor de smalle, iele hondjes die de pyjama tonen bij het patroon, is dat goed te doen. Maar onze hond heeft een vrije brede borstkas, die krijg ik met geen mogelijkheid via die kleine opening de pyjama aangetrokken. Dus ga ik een heel eind uittrekken, en dan het e.e.a. een beetje aanpassen, zodat de pyjama aantrekken geen vreselijk gewurm wordt.

Verder heb ik helaas niet zoveel te melden, ik ben nog steeds niet fit, heb nog steeds keelontsteking (nu al 3 weken!), en nu gaan ze bloedonderzoek doen, omdat het toch allemaal wel erg lang duurt. Ik heb wel zin om te breien, maar niet de energie, dus veel verder dan een enkel naaldje per dag kom ik op het moment niet.

Hopelijk heb ik bij een volgend bericht wat meer te melden!

Ik was iedereen een fijne week, geniet allemaal maar lekker van de voorjaarszon die weer volop schijnt!

dinsdag 13 maart 2012

rugpand must have cardigan is klaar


Het rugpand van de Must Have Cardigan heb ik af. En wat ontdekte ik, pas toen ik er foto's van wilde maken? Er zit een fout in!!
Kijk maar, dit is het rugpand:

En bij de derde kruising heb ik dus niet gekruist!

Vraag me niet hoe ik dat fout heb kunnen doen, en ook niet waarom me dat niet eerder is opgevallen.
Maar goed, ik ga het niet meer uittrekken. Ik heb bij allebei de kruisingen dezelfde fout gemaakt, dat scheelt dan weer, valt de fout misschien wat minder op dan wanneer ik maar 1 van de 2 fout had gedaan.

Ik denk dat ik er een ceintuur bij brei, die komt dan denk ik zo ongeveer over die fout heen, en dan zal het hopelijk niet opvallen.
Ik baal er wel van, maar ja, het is niet anders.
Fijne dag verder!

zaterdag 10 maart 2012

ziek, honden-pyjama en verwennerij!

Zo, dat is alweer even terug, dat ik mijn laatste blogje schreef. Ik heb wat in de lappenmand gezeten, door ontstekingen aan keel en stembanden kreeg ik eerst van de huisarts een volledig spreekverbod opgelegd. En dat is lastig als je in een winkel werkt, maar goed, er was genoeg te doen waarbij ik niet hoefde te praten. Maar helaas, de ontstekingen gingen niet over, dus kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik volledige rust moest nemen, en mij op mijn werk moest ziek melden.
Het heeft wel wat geholpen, maar de ontstekingen zijn nog niet weg, en fit voel ik me absoluut nog niet.
Aan breien ben ik niet veel toegekomen, zo af een toe een paar naaldjes aan de Must have cardigan, maar toch ben ik zo vrijwel ongemerkt bijna aan het einde van het rugpand gekomen.
Wel een simpel tussendoor kolletje gemaakt. Zelfs bij een flinke koortsaanval kun je dit toch nog maken:
Gemaakt in de luie-wijvensteek, hiervan:

Steeds 3 draden tegelijk, namelijk 1 draad beige bolletje mohair, 1draad van een bol bruin met allerlei kleurtjes daar doorheen + restjes van de bruine trui waar de kol overheen hangt, en de derde draad van allemaal korte stukjes wol. Die zaten een keer in een zak van de kringloop, horen bij zo'n pakket waarmee je een kussen borduurt, daar zit een voorbedrukt stramien in en strengetjes wol waarmee je borduurt. Lekker zacht en warm is de kol geworden, echt iets voor een koeukleum als ik, en op naalden 6,5 snel gemaakt.

Ik heb gisteren maar liefst 2 patronen geRAKt gekregen! Ik vroeg op Ravelvy op de Dutch Crafters Group hoe ik een patroon kan kopen, zonder paypal of creditcard. Het ging om een patroon voor 1 van onze 4 honden:

Lach niet, ze is overdag heel beweeglijk, maar 's nachts, als ze ligt te slapen, kan ze zichzelf niet warm houden. Dus op zoek gegaan naar een patroon voor een pyjama, eentje met 4 "mouwtjes" eraan, en dat vond ik dus wel, maar daarvoor moest betaald worden. Wat denk je? Kreeg ik van een lief lid van de groep dit patroon cadeau! En een ander lid besloot daarop dat ik dan ook wel een patroon voor mijzelf verdiende, en kocht een patroon van mijn wishlist!
Echt een dag met een gouden randje was het. En ik was er heel blij mee.
Het afgelopen jaar is niet het gemakkelijkste uit mijn leven geweest, en alhoewel ik hier niet over mijn prive-leven schrijf maar over mijn breiwerk, lopen die dingen natuurlijk toch in elkaar over. Dus zulke leuke cadeau's, daar was ik echt heel blij mee!
Oh ja, zo ziet de pyjama er uit:
Maar ik ga hem maken van gewone wol hoor, kocht ik ooit op de Handwerkbeurs bij Bart & Francis:
Zo, ik heb jullie weer even bijgepraat, maar zoals ik al schreef, ik ben nog helemaal niet fit en na het schrijven van dit berichtje ben ik alweer zo moe, dat ik maar gauw stop.
Fijn weekend verder!